Novosti

Odličnom svirkom Juraj Belković predstavio novi album

U poznatom zagrebačkom klubu Booze and Blues, rock blues gitarist Juraj Belković prvi put je uživo predstavio svoj novi studijski album “Tragovi”.

U pratnji odličnih glazbenika među kojima je bio i glazbeni producent ovog albuma, Vedran Baotić, Jura je započeo koncert veselim hitom “Na putu prema jugu” te nastavio pjesmama s novog albuma “Jutrom, noću”, “Bez straha”, “Život je lijep” i ostalima.

Na njegovom drugom dugosvirajućem albumu nalazi se ukupno dvanaest pjesama od kojih su pjesme “Božić slavimo” s Majom Blagdan, “Betlehemska priča” s Brankom Požgajecem te “Stoljetne priče” s Dadom Belkovićem bonus trackovi. Pjesma “Stoljetna priča” koju je napravio u suradnji sa svojim bratom, također glazbenikom Dadom Belkovićem, opisuje ljepotu njegovog rodnog Slunja i Rastoka, a u pjesmi Jura koristi arhaični tekst Josipa Nikšića napisan 1906. godine. Ostale pjesme poput “Bez straha”, “La vida”, “Grad od jaspisa”, “Na putu prema jugu” uglavnom su odraz Jurinog promišljanja o životu i svemu što ga okružuje.

Pet minuta slave pripalo je i Jurinoj šestogodišnjoj unuci Mili čiji crtež krasi naslovnicu novog albuma. U drugom dijelu koncerta mogle su se čuti i njegove starije pjesme objavljenje na prvom studijskom albumu “Sreća je gdje si ti” iz 2010. godine, a uz odličnu svirku i blues rock ritmove publika se zabavljala dugo u noć.

Album “Tragovi” po cijeni od 69 kuna potražite na svim prodajnim mjestima te na poveznicama:
Webshop
iTunes
Deezer

1416 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail