Top novosti

Objavljen album “Intima” sopranistice Marije Vidović

Objavljen je novi studijski album “Intima” sopranistice Marije Vidović. 

Naša diva za svoj je novi album odabrala skladbe svjetski poznatih skladatelja, a najavila ga je istoimenom skladbom meksičkog skladatelja umjetničkog imena Tata Nacho. Kako je i sama riječ objasnila, intima objedinjuje sve ono što čini sadržaj romantične pjesme Lied. Osebujna ritma i melodije, prožet lirskim ugođajem, ova zahtjevna forma u romantizmu je posebno bila omiljena mnogim velikim skladateljima: Schubertu, Brahmsu, Schumannu, a pored njih Marija je u sadržaj novog albuma uvrstila i skladbe Poncea, Tostija, Hatzea, Gustavina, Straussa, Rahmanjinova, Ivana pl. Zajca, Dvořáka i De Curtisa.

Njemački, meksički, talijanski te hrvatski skladatelji zastupljeni su na sva tri albuma koja je Marija do danas objavila u izdanju diskografske kuće Croatia Records. Prvi album “Christmas Classics” objavljen krajem prošle godine oduševio je publiku, a Marijin profinjeni sopran i  bogati aranžmani Alexa Pashkova dali su tradicionalnim božićnim pjesmama još posebniju atmosferu. Sve pjesme otpjevane su u pratnji Varaždinskog komornog orkestra pod dirigentskom palicom Matije Fortune, a u istom sastavu snimljene su i pjesme za Marijin drugi album “Međimurje”. Prigodnim albumom Marija je odala počast svom rodnom kraju i iskoristila zlatnu 50. jubilarnu godinu međimurske popevke kao lijepi povod za njeno predstavljanje na internacionalnom nivou.

Novi album “Intima” sadrži šesnaest skladbi koje je Marija otpjevala u pratnji dugogodišnjeg suradnika, australskog pijanista Duncuna Gifforda u Croatia Records studiju pod stručnim vodstvom Ive Josipovića, glazbenog producenta albuma, koji je u svojim bilješkama u knjižici izdanja između ostalog napisao:

“Treći album Marije Vidović potpuno je različit od prethodna dva. Njime se Marija Vidović glazbenoj javnosti predstavlja kao interpretkinja romantičnog Lieda, skladanog za glas i glasovir. Za primijetiti je da su neki od odabranih skladatelja bili dobrano zakoračili u XX. stoljeće, neki i poživjeli sve do njegove sredine. Iako, gledajući epohe i u njima dominantne stilove, oni ne pripadaju romantici, njihovo je stvaralaštvo, barem kada je riječ o skladbama koje su zastupljene na CD-u, romantične naravi, neka vrsta zakašnjelog romantizma, kako po glazbenim sredstvima koje koriste (melodija, harmonija, klavirski slog…), tako i po sadržaju poezije koju su uglazbili. Novi album Marije Vidović zanimljiv je i kvalitetan projekt koji će sigurno imati brojnu publiku.”

Sopranistica Marija Vidović, Međimurka s bečkom adresom u samo nekoliko mjeseci svojim je glasom i posebnošću osvojila brojnu domaću publiku, a sve većim angažmanom na dva kontineta otvorila vrata i svjetskim pozornicama.

Album “Intima” pronađite u Croatia Records prodavaonicama i na webshopu.

576 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail