Novosti

Od danas je u prodaji Đelem, đelem – kompilacija s 50 najpoznatijih romskih pjesama

“Đelem, đelem”, pozamašno izdanje s tri CD-a na kojima se nalazi 50 najpoznatijih romskih pjesama, prava je glazbena poslastica za sve ljubitelje ovog glazbenog žanra.

Znano je da romska glazba ne ostavlja svoje slušatelje ravnodušne. To je glazba koja nas pomiče s mjesta, koja nas tjera da uz nju plešemo i pjevamo, ponekad nas dirne do te mjere da nam i suza iz oka sama krene. To je glazba temperamenta, odličnih melodija i harmonija, to je glazba koja dopire do dubine duše svakoga od nas. Upravo takvo je i ovo izdanje.

Osim najpoznatijih predstavnika romskog glazbenog izričaja (Sar E Roma s Harisom Đinovićem, Raya i Cigani Ivanovići, Usnija Redžepova, Gordana Jovanović, Muharem Serbezovski...na albumu su se našli i pjevači koji ne pjevaju isključivo romsku glazbu. Primjerice, najpoznatiju romsku pjesmu i naslovnicu albuma “Đelem, đelem” pjeva nam u svojoj nezaboravnoj izvedbi Tereza Kesovija i to u pratnji filharmonije, tu je i neponovljivi Rade Šerbedžija koji nam izvodi poznatu “Verku kaludjerku”. Ex panonia i Zlatni dukati svojom kvalitetom cijelu ovu priču zasladili su svojim odličnim izvedbama. Na izdanju nam sviraju i Dragačevački trubači sa svojim trubačkim nadigravanjima, kao i Zvonko Bogdan s obradama romskih pjesama. I tako redom sve do pedesete pjesme.

Album je  dostupan u svim prodavaonicama Croatia Recordsa po cijeni od 99 kuna i na webshopu.

575 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail