Novosti

“Brudet” grupe Buđenje spreman za serviranje

Moru recepata za brudet pridružio se i onaj grupe Buđenje! S predznakom “velike ribe u pjesmama”, album Brudet donosi 11 suradnji s nekim od najpoznatijih imena domaće glazbe – Buđenju su se tako pridružili njihovi kolege i prijatelji Zorica Kondža, Tonka, Mia Dimšić, Daria Hodnik, Lara “Bang” Antić, Vanna, Matija Cvek, Neno Belan, Reper iz Sobe i Aftershock.

Organskoj produkciji i utjecajima američkog country rocka Buđenje je dodalo svoj prepoznatljivi mediteranski pop začin pripremivši glazbeni brudet u kojem će uživati svi stari i novi fanovi benda. Album je producirao Porinom nagrađeni gitarist benda, Vedran Baotić, a najavni singl “Nema straha za nas” ujedno je obilježio i povratak Igora Ivanovića u Buđenje nakon četverogodišnje pauze.

Brudet je album za odrasle i one koji se tako osjećaju, snimljen na jedan vrlo staromodan način – svirajući svaki od instrumenata. Privilegija je snimiti jedanaest pjesama s glazbenicima do kojih nam je stalo. Upravo zato, ovaj Brudet ima poseban okus koji do sada još niste isprobali“, navodi Darko Bakić, frontmen i gitarist Buđenja.

Brudet je šesti studijski album benda koji je tijekom posljednjih 20 godina prešao put od klupske atrakcije do jednog od nositelja domaćeg mainstream popa. Iz svoje glazbene biografije Buđenje ponosno izdvaja niz koncerata u zagrebačkoj Tvornici, poseban koncert u kazalištu Kerempuh koji je izrodio i live album/DVD, a predivna uspomena za članove benda nastupi su u pulskoj Areni kao predgrupa Stingu i Parnom Valjku te s Bajagom u zagrebačkoj Areni. Prvo javno “kušanje” brudeta Buđenje će ponuditi svojim splitskim fanovima u četvrtak, 12. svibnja, u Baraka brew baru.
U slast!

“Brudet” možete kupiti po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.

903 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail