Top novosti

“Obraduj me”, novi album The Frajli uz bezvremenske hitove i najveća imena glazbene scene

Ove godine popularna novosadska grupa The Frajle slavi 10 godina postojanja, a za desetu obljetnicu pripremile su nešto uistinu posebno.

Na novom studijskom albumu „Obraduj me“ ugostile su velikane regionalne glazbene scene:  Vannu, Željka Bebeka, Tijanu Dapčević, Borisa Novkovića, Kikija Lesendrića,, Alku Vuicu, Ninu Badrić, Sašu Lošića iz Plavog orkestara, Jasnu Zlokić i Anicu Dobra – deset sjajnih obrada za deset godina postojanja!

Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, četiri prekrasne i izuzetno talentirane dame, svojim obradama, ali i autorskim pjesmama osvajaju naša srca od 2009. godine. Interakcija s publikom, neopterećeno uživanje u glazbi te puno pozitivne energije i radosti koje unose u sve što rade njihove su posebnosti koje ih izdvajaju od ostalih na glazbenoj sceni čime magnetski privlače publiku različitih glazbenih usmjerenja i dobi.

Frajle su karijeru započele obradama, no kako su vrlo brzo počele stvarati autorsku glazbu, obrade su neko vrijeme ostale po strani. I zato je upravo deseta obljetnica došla kao savršeni poticaj za ostvarivanje davne želje, album obrada koji okuplja neka od najvećih glazbenih imena regije.

„Još ranije smo znale da ćemo jednom napraviti cijeli album samo s obradama pjesama, ali nikako se nije dogodilo da to i realiziramo. Međutim, prije otprilike godinu dana došle smo na ideju da snimimo album s obradama, ali da na svakoj pjesmi gostuje i originalni izvođač te pjesme. Ideja se svima na prvu svidjela, no znale smo da će realizacija biti malo kompliciranija. Postavile smo si i određene granice: pjesma koju obrađujemo mora biti stara najmanje 20 godina i mora biti pogodna za višeglasje. Uz to, izazov je i odabrati izvođače, pa da i oni pristanu, da se, uostalom, još uvijek i bave glazbom. I tako, milijun malih kriterija koji su se morali poklopiti. I na kraju, dobile smo, skromno ćemo reći – savršenstvo od albuma! Sve obrade u potpunosti drugačije zvuče od originala, svaka ima neku svoju novu emociju i to je ono što je najdragocjenije na ovom albumu. Zaista smo se svakoj pjesmi obradovale kao mala djeca, što je također jedan od razloga zašto se album zove “Obraduj me”. Vjerujemo da ćemo obradovati našu publiku ovim sjajnim izdanjem i da će dugo uživati u pjesmama s ovog albumu“, zaključile su Frajle.

Album „Obraduj me“ na kojem se nalaze evergreeni kao što su „Ako je vrijedilo išta”,„Skitnica”, „Žuta ruža”, „Laži me” i ”Ja za ljubav neću moliti” sniman je posljednjih godinu dana u studiju Croatija Recordsa, a za produkciju albuma zaslužan je Dragan Brnas Fudo. Album je najavljen je s dva singla: „Ako je vrijedilo išta“ na kojoj im se pridružila Vanna te „Negativ“ na kojoj su ugostile Tijanu Dapčević.

Album „Obraduj me“ za čije je likovno oblikovanje zaslužna Janja Grčević u prodaji je po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, Tisak media Centrima, bolje opremljenim CD shopovima diljem Hrvatske i regije, u Croatia Records webshopu i na svim digitalnim platformama.

Popis prodajnih mjesta možete pogledati i na interaktivnoj karti:

Foto: Mare Milin

5229 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail