Novosti

Objavljeno CD izdanje Aurea Fest 2020 s pjesmama ovogodišnjeg festivala dobrih vibracija

Jedan od najvažnijih događaja u kontinentalnoj Hrvatskoj, požeški Aurea Fest, i ove će se godine održati na Trgu Svetog trojstva. Tom će se prilikom okupiti neki od najznačajnijih predstavnika tamburaške glazbe, a pjesme koje će izvesti u sklopu Zlatnih Žica Slavonije možete pronaći na izdanju Aurea Fest Požega 2020.

Čak 21 nova skladba nalazi se na CD-u koji objavljuje izdavačka kuća Croatia Records, dugogodišnji partner festivala dobrih vibracija, a među njima se nalaze svima poznata imena poput Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka – Štefa, Slavonskih lola, Viktorije Kulišić – Đenke, Borisa Ćire Gašparca, Đuke Čaića, Blanke Došen i mnogih drugih.

Program ovogodišnjeg festivala otvorit će Aurea Fest običaja i kulturne baštine koji promovira običaje, kulturu i tradiciju Slavonije, uz Izbor najgizdavije Šokice. Ovaj festival će, u suradnji sa Zajednicom kulturnih udruga Požeško-slavonske županije ujedno biti i izborni za nastup KUD-ova na državnim smotrama krajem godine. U večernjim satima koncert će na festivalskoj pozornici održati Gazde.

U subotu 29. kolovoza na rasporedu je Aurea Fest Zlatne žice Slavonije, festival tamburaške glazbe s tradicijom dužom od pola stoljeća, uz nastup eminentnih imena tamburaške glazbene scene, ali i mlađih izvođača koji će dobiti priliku predstaviti se javnosti. U drugom dijelu večeri, u sklopu glazbeno-zabavnog programa, povodom 55. godina djelovanja na glazbenoj sceni, nastup će održati Šima Jovanovac.

U nedjelju 30. kolovoza na središnjem požeškom trgu bit će održan Aurea Jazz Fest koji će otvoriti proslavljeni jazz gitarist Damir Kukuruzović, a i ove godine očekuje nas spektakularni nastup Big Banda Požega s brojnim renomiranim gostima. Program će zaključiti Dino Dvornik Tribute Band.

“Aurea Fest 2020 Zlatne žice Slavonije” možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa. 

 

1545 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail