Novosti

Objavljena dosad nepoznata pjesma Vinka Coce – “Šta je čovik”

Vinko Coce, jedan od najomiljenijih hrvatskih pjevača preminuo je 2013. godine, no poznati splitski skladatelj Ivo Lesić iz svog je arhiva izvukao pjesmu koju je Coce snimio još 2005. godine i koja dosad nije bila izvođena. 

“Riječ je o pjesmi ‘Šta je čovik’ koju sam uglazbio i aranžirao na tekst Asje Kahle. Vinko Coce i ja te 2005. smo razgovarali o tome da mu napravim čitav album, no nakon što je nastala ova pjesma, on je otišao na turneju, a ja sam osnovao lutkarsko kazalište i tako se naš plan u hodu promijenio”, ispričao je Lesić. Zanimljiv je i razlog zbog kojeg je baš sada odlučio u eter pustiti Cocinu izvedbu pjesme “Šta je čovik”:

“Imam dijete s posebnim potrebama koje ima apsolutni sluh i on je u jednom trenutku počeo pjevušiti ‘Šta je čovik, ko to zna, ka svića šta u mraku kratko sja’. I ja se tad sjetim da je sin to zapamtio dok smo snimali i onda sam izvukao pjesmu iz arhiva i doradio je”, otkrio je Ivo Lesić.

U cijelu se priču uključila i Croatia Records te pripomogla u realizaciji video spota koji je režirao Željko Petreš. Spot je premijerno prikazan sinoć na CMC televiziji, a možete ga pogledati na linku:

Pjesmu “Šta je čovik” preuzmite na: singlovi.crorec.hr.

2287 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail