Novosti

Objavljen “The Best of Collection” ljupke Ljupke Dimitrovske

Jedan od najposebnijih i najprepoznatljivijih ženskih vokala naših prostora, Ljupka Dimitrovska, dobila je “The Best of Collection” s 24 pjesme koje su obilježile njezinu fenomenalnu karijeru koja je započela davne 1968. godine i trajala više od 25 godina.

Osim naših područja bila je vrlo popularna u tadašnjoj Čehoslovačkoj i Istočnoj Njemačkoj, a međunarodni uspjeh došao je nakon dueta s još jednim biserom hrvatske i regionalne šlager scene, Ivicom Šerfezijem. Ljupkinu glazbu radio je Nikica Kalogjeranjezin suprug i jedan od najvećih skladatelja koje je hrvatska glazbena scena iznjedrila. Osim visokih naklada singl i LP ploča, sudjelovala je i na brojnim festivalima, među kojima se ističe i Jugovizija 1970. godine (“Bay, bay”) gdje osvaja 6. mjesto.
“Tvoja barka mala”, “Čibu-čiba”, “Godine nisu važne” te hitovi s Ivicom Šerfezijem, “Gitara, gitara”, “U dvoje je ljepše” i “Malaika”, samo su dio izdanja “The Best Of Collection”.

Njezin ljupki, simpatičan i prepoznatljiv glas osvajao je mnoge generacije, a bez obzira što nije više među nama njezin prekrasan osmijeh i glazba ostat će zauvijek upamćeni.

“The Best of Collection” Ljupke Dimitrovske objavljen je ekskluzivno na digitalnim streaming servisima te je dostupan na sljedećim linkovima:

iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/best-of-collection/1436967374
Spotify: https://open.spotify.com/album/6VhlWafSqGsegRM0QW81eK
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/73740572

1824 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail