Novosti

Objavljen dvostruki vinil “Ja sam žena” koji prati knjigu “73 priče o albumima” i slavi žene u domaćoj glazbi

Povodom Nacionalnog dana albuma u Hrvatskoj i proslave 73. rođendana albuma kao glazbenog formata, prošle godine je predstavljena knjiga “73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji”, četvrti nastavak uspješne edicije, a koji donosi 36 zanimljivih intervjua sa ženama koje su obilježile hrvatsku glazbenu scenu.

Autor knjige je Zlatko Turkalj Turki, a zajedno sa Želimirom Babogredcem, direktorom Croatia Recordsa, osmislio je i dvostruki vinil “Ja sam žena” koji glazbom prati ovu knjigu. 

Meri Cerinić, Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Gabi Novak, Radojka Šverko, Vera Svoboda, Zorica Kondža, Jasna Zlokić, Betty Jurković, Jadranka Stojaković, Lidija Bajuk Doris Dragović, Maja Blagdan, Vanna, Severina, Mia, Alka Vuica, Emilija Kokić, Nina Badrić i Lea Dekleva čine ovaj dvostruki vinil soundtrackom “73 priče o albumima”, ali i dokumentarno-glazbenog serijala legendarne radijske emisije Music pub Zlatka Turkalja (HR2). U ovom serijalu autor se bavi ulogom žena i odnosom prema njima u glazbenoj industriji ističući njihovu važnost, stav, uspjeh i moć u riječima, stihovima i interpretacijama. Na dvostrukom vinilu možemo čuti hitove kao što su “Ja sam žena”, “Što je ostalo od ljubavi”, “Sveta ljubav”, “Pokora”, “Meni je ljubav sve na svijetu bila”, “Make up”, “Što te nema”, “Puna memorija, “Bezimeni” i “Pogled ispod obrva”.

Knjiga “73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji” četvrta je iz edicije koja je započeta 2018. godine, odnosno otkad je po prvi put obilježen Nacionalni dan albuma u Hrvatskoj. Sve knjige možete kupiti u glazbenim prodavaonicama i bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, dok je od ovog petka u prodaji i vinil “Ja sam žena” po cijeni od 149 kuna. Može se kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa, ali i u webshopu.

811 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail