Novosti

Novo izdanje “101 evergreen” od danas na svim streaming servisima

Sto i jedna kultna pjesma nalazi se na najnovijoj kompilaciji diskografske kuće Croatia Records pod nazivom “101 Evergreen”.

Pjesme koje su obilježile mnoga djetinjstva, odrastanja, sreće, tuge, fešte i provode, ostavile su bitan trag, kako u regionalnoj diskografiji, tako i u svim našim životima. Kako jedna pjesma postane evergreen i koji je dobitni recept za napisati svevremenski hit, pitanje je koje se vjerojatno vrti  u glavama svim autorima i izvođačima, a ipak nekima od njih pođe za rukom da ostave neizbrisiv zapis u beskraju glazbenih kajdanki dok se tome niti ne nadaju.

Pred vama je prava mala enciklopedija domaće glazbe, mali šalabahter za sve koji žele nadopunit svoje glazbeno znanje i zapravo velika škrinja s blagom najboljeg od glazbenog izričaja s ovih prostora, jedan dokument vremena koji bi svatko trebao imati zapisan negdje duboko u svojoj svijesti jer se ipak radi o sto i jednoj pjesmi od šezdesetih godina prošlog stoljeća do dana današnjeg.

U ediciji 101 hit, koja je podijeljena po žanrovskoj ili vremenskoj formi, putovanje je započelo izdanjima – 101 hit osamdesetih, 101 hit za tulum, 101 rock hit i 101 tamburaški hit, dok je nedavno objavljena i kompilacija trenutno najprigodnije teme, naravno, kolekcije svevremenskih ljetnih hitova. No kad su evergreeni po srijedi, nisu upitni ni prilika ni razodblje godine, jer ove kultne pjesme su stvorene da ih slušate bilo kad i bilo gdje – odnosno, baš onda kada vama najviše odgovara uljuljati se u kolijevku povijesti.

“Stranci u noći”, “Ulica Jorgovana”, “Ostala si uvijek ista”, “Cesarica”, “Nije u šoldima sve”, “Deset mlađa”, “Ovo mi je škola”, “Džuli”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Ti si mi u mislima”, samo su neki su od evergreena koje možete pronaći na ovoj kompilaciji, a iza kojih stoje veliki Ivo Robić, Darko Domijan, Mišo Kovač, Oliver Dragojević, Mladen Grdović, Dino Merlin, Gibonni, Daniel Popović, Josipa Lisac, Dino Dvornik i brojni drugi.

Najveću kolekciju najvažnijih domaćih hitova uključite na svim streaming servisima već danas i provozajte se glazbenim vremeplovom!

1703 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail