Top novosti

Novi val živi vječno – luksuzna vinilna reizdanja najprodavanija u Hrvatskoj u prvih 6 mjeseci

Krajem prošle godine Croatia Records je najavila da će 2021. godina biti velika za ljubitelje novog vala jer se slavi 40 godina od ovog sjajnog glazbenog i nadasve umjetničkog pokreta.

Ova najveća hrvatska i regionalna izdavačka kuća ovu obljetnicu slavi s nekoliko luksuznih vinilnih reizdanja – “Električni orgazam” Električnog orgazma, “Haustor” Haustora, “Bistriji ili tuplji čovek biva kad…” Šarla akrobate i “Paket aranžman” kao ultimativna novovalna kompilacija dobili su svoje veliko priznanje. Hrvatska diskografska udruga upravo je objavila top listu najprodavanijih izdanja u prvih 6 mjeseci ove godine. Prvo mjesto drži Haustordrugo Šarlo akrobatatreće “Paket aranžman”, a četvrto Električni orgazam. Na 10. mjestu najprodavanijih izdanja je “100 originalnih pjesama – Novi talas / val”, koje je i najavilo ovu veliku obljetnicu.

“Novi val živi i dalje! Sada je to jasno u godini kada slavimo 40. obljetnicu ‘Paket aranžmana’, izdanja s kojim je započeo procvat ovog jednog od najbriljantnijih glazbenih pokreta u tadašnjoj Jugoslaviji, ali i u svijetu. Nevjerojatno je da je toliko kratko trajao, a ostavio je toliko velik trag da i 40 godina nakon tadašnje generacije, ali i neke nove cijene novi val, kupuju vinile i uživaju u glazbi. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u radu na ovim vinilima jer bez njih ne bi imali bogate popratne sadržaje koji prate izdanja. Koliko su ovi naslovi popularni govori i činjenica da smo već stigli do 4. tiraže koja će se na tržištu pojaviti u rujnu. Hvala svima što slušaju novi val i ovim putem najavljujemo još neka zanimljiva reizdanja na vinilu koja će uskoro ugledati svjetlo dana”kažu iz Croatia Recordsa.

Da je riječ o izdavačkoj kući koja često zagrabi u svoju bogatu arhivu i obnovi svoja kultna izdanja potvrđuje i podatak da su odmah iza novovalnih vinila na top listi i Indexi s albumom “Modra rijeka” za koji rađen Half-Speed Master u Abbey Road Studios u Londonu. Na 6. i 7. mjestu su dva vinilna reizdanja rađena u suradnji s izdavačkom kućom Heroj ulice, “Milost” grupe Majke i “Shimpoo Pimpoo” Pips, Chips & Videoclipsa. U top 10 su još Vlatko Stefanovski i album “Taftalidze Shuffle” i “The Best of Collection” Đorđa Balaševića.

Croatia Records priprema do kraja godine još sjajnih vinilnih iznenađenja, kako za sve ljubitelje novog vala, tako i općenito vinila. Više informacija bit će poznato uskoro.

702 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail