Novosti

NOVI SPOT: “Play a Blues for Me” – Landon Spradlin feat. Tomislav Goluban & Nebojša Buhin

Točno prije 5 godina, krajem travnja 2013. nekoliko članova udruge Hrvatske blues snage iz Zagreba na neformalnom je sastanku odlučilo da bi trebalo objaviti album posvećen Draženu Buhinu Buhi.

Na stolu je bilo već 8 snimaka s njegovim uglazbljenim tekstovima od 3 izvođača – što je bio više nego dobar početak. Samo šest mjeseci kasnije, početkom listopada 2013. svjetlo je dana ugledao CD ”Blues for You – Tribute to Dražen Buhin Buha” (Croatia Records / Spona). Na njemu se u konačnici našlo 12 Buhinovih tekstova koje je uglazbilo i snimilo 7 hrvatskih blues izvođača. Sljedeće je godine isti osvojio dvije nagrade Porin: za najbolji blues album i najbolji album s raznim izvođačima. Prvi singl s tog albuma bio je ”Play a Blues for Me”.

Danas, 5 godina kasnije, Hrvatske blues snage, Croatia Records i Spona, odlučile su obilježiti peterogodišnjicu tog albuma posvećenog prerano preminulom osnivaču udruge Buhi, snimivši videospot za spomenuti singl. Angažirani su jedini strani gost na albumu, američki pjevač i gitarist Landon Spradlin da pošalje svoje video snimke iz Virginije te Tomislav Goluban da osmisli scenarij spota, dobavi arhivske snimke te organizira snimanje dodatnih kadrova na ovogodišnjem 9th Zagreb International Blues Festivalu, događanju koje je osmislio i pokrenuo Dražen Buhin.
Videospot je pred vama, i u njemu kako je Buha i želio njegovi frendovi sviraju blues za njega. Zanimljivo je da su sva tri protagonista ovog spota (Landon Spradlin, Tomislav Goluban, Nebojša Buhin) bili u različitim godinama pobjednici Blues Challengea i sudionici krovnog svjetskog blues natjecanja ”International Blues Challenge” koje se svake godine događa u Memphisu. Hrvatske blues snage već 10 godina u nizu šalju svoje pobjednike i predstavnike u Memphis, a prvu je ekspediciju na američki jug 2009. godine vodio upravo Dražen Buhin Buha.

1816 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail