Novosti

Novi singl i spot grupe Forum – “Bez nje”

Nakon dugogodišnje diskografske stanke, grupa „Forum“ objavila je novi singl i spot „Bez nje“.

Nakon punih trinaest godina diskografske pauze, članovi grupe Forum, predvođeni pjevačem Davorom Pekotom, odlučili su snimiti pjesmu autora Rikarda Perkovića (glazba) i Sanje Perković (tekst) koju su aranžirali Leo Škaro i Rikardo Perković. Osim frontmana Davora Pekote i gitarista i autora Rikarda Perkovića koji čine okosnicu grupe Forum zanimljivo pojačanje u grupi je mlada i talentirana pjevačica Andrea Paškvan koja je nakon 30 godina postojanja grupe, razbila mušku dominaciju članova.

Osnovan 1985. godine, zadarski super band, kako često laskaju grupi „Forum“ i dan danas je zvučno ime na domaćoj glazbenoj sceni te sinonim za vrhunsku glazbu, gala partyje i dobru zabavu. Iako je Forum je oduvijek imao dva frontmena i tri udarna vokala u bandu su uvijek pjevali svi. Svojedobno su imali čak i brass sekciju pa je višeglasno pjevanje uz vrhunsko glazbeno umijeće bio skriveni adut i posebnost “Foruma”. Kroz godine, postava benda se ponešto mijenjala, pa su tako uz nezamjenjive Pekotu i Perkovića, u grupi bubnjar Hrvoje Perić, Boris Ivanov na basu, Klaudio Krizman na gitari, Vedran Supičić na klavijaturama te Ivan Županović koji je solist na novom singlu „Bez nje“.
„Iako smo neko vrijeme bili diskografski neaktivni, sviramo čitavo ovo vrijeme i imamo vrlo širok repertoar. Kad glazba jednom uđe pod kožu, ne može iz nje vani“; kaže Davor Pekota i najavljuje još mnogo iznenađenja.

Prije tri godine, zadarska grupa „Forum“ održala je veliki, jubilarni koncert u čast 30. godina postojanja, a njihovi brojni sljedbenici s nestrpljenjem očekuju njihove mnogobrojne nadolazeće nastupe od kojih svakako izdvajamo koncert kao dio bogatog glazbenog programa na više punktova u okviru CMC festivala koji će se u lipnju održati u Vodicama, te koncert 10. srpnja u Zadru na Poljani Šime Budinića.

Za novi singl snimljen je i spot u režiji Igora Goića, a iako su trenutačno zauzeti promocijom ovog singla njihovu publiku razveselit će i njihove nove pjesme u pripremi.

Pjesmu „Bez nje“ potražite na singlovi.crorec.hr.

3448 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail