Top novosti

Novi album Sare Renar “Šuti i pjevaj” od danas na CD-u, a uskoro i na pozornici

Nekoliko glazbenih kritičara album “Šuti i pjevaj” Sare Renar već je proglasilo njezinim najboljim u karijeri, a sada je ovaj mračni, ali i najangažiraniji i najglasniji uradak do sada, stigao i na CD.

Zlatko Gall za Mixer.hr kaže kako je ovo “album koji i zvučno i lirički obuhvaća ludilo, strah i nadu koju svi proživljavamo”. Dubravko Jagatić u Nacionalu piše kako “zbog hrabrosti zaslužuje samo pohvalu i može biti putokaz brojnim glazbenicama i glazbenicima da istražuju i stvaraju nešto svoje, originalno i lijepo”. Karlo Rafaneli za Music Box ističe da je “višeznačnost bila i dosadašnji zaštitni znak autoričinog rada, samo je sad hrabrijim, istodobno čvršćim i riskantnijim aranžmanima dobila novi instrumentalni okvir”, dok Vedran Harča na Ravno do dna zaključuje da je “Sara snimila, ako već ne najbolji, onda svakako najvažniji domaći album godine”.

Točka je to na “i” sjajnom albumu prvi put najavljenom na Dan žena 2020. godine prije najveće globalne krize modernog svijeta, a potom godinu dana kasnije, također na Dan žena, predstavljenom publici. Ono što je Saru dočekalo nakon koncertne krize jest činjenica da će u klubu Aquarius u Zagrebu album predstaviti i uživo čemu se posebno raduje. Koncert će se održati u petak 14. svibnja u sklopu akcije “Jer svirati se mora” potaknute od strane Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija RH. Prostrana otvorena terasa Aquariusa u ugodnom ambijentu Jaruna pravo je mjesto za istinsko uživanje u glazbi, uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije Covida-19.

Foto: Marina Uzelac

“Rad na albumu je obilježen pandemijom i raditi koncerte u ova suluda vremena poseban je izazov ali i ogromna motivacija. Obzirom da je ipak riječ o promociji albuma i premijernom izvođenju nekih pjesama, ovom nastupu pristupam s posebnom pažnjom i koncert će biti u nešto širem sastavu glazbenika na pozornici, što me posebno veseli. A ako sam u nešto još više uvjerena nego ranije to je da nam je muzika svima potrebna kao i taj poseban prijenos energije uživo. S nestrpljenjem iščekujem nastup i radost dijeljenja glazbe s publikom”, rekla je Sara koja je osim zagrebačke koncertne promocije najavila i koncert u Šibeniku na lokaciji poduzetničkog inkubatora Trokut, a u organizaciji kluba Azimut. Koncert će se održati 30. travnja. Uskoro će biti poznato više informacija po pitanju ulaznica, a do tada možete posjetiti jednu od prodavaonica Croatia Recordsa i kupiti novi album Sare Renar koji je od danas u prodaji na CD-u po cijeni od 79 kuna. Možete ga kupiti i putem webshopa Croatia Recordsa.

526 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail