Top novosti

Novi album Crvene jabuke ekskluzivno na Deezeru

Od danas ekskluzivno na Deezeru poslušajte novi album Crvene jabuke, Sarajevo 1985. – 2020. U godini u kojoj jedan od najpoznatijih i najomiljenijih bendova slavi trideset i pet godina postojanja, Dražen Žerić Žera odlučio je sve pjesme posvećene rodnom gradu okupiti na posebnom albumu.

Sarajevo je grad iz kojeg smo potekli i koje nas je zauvijek vezalo za sebe. Ovaj album je zahvala tom gradu jer svi oni prvi osjećaji, boje, mirisi, zvukovi, sve ono o čemu pjevamo svih ovih godina spoznali smo upravo na njegovim ulicama. Osjećajući tu našu nostalgiju i ljubav, brojni autori su napisali prekrasne pjesme koje su postale naše i koje se nalaze na ovom albumu“, rekao je Žera.

Na novom albumu već je nekoliko dobro poznatih pjesama poput Cvijet s Bistrika i Grade moj, objavljenih na sjajnom albumu Nocturno, zatim Sarajevski lijepi dani, Dok Miljacka protičeStižu me sjećanja, Duša Sarajeva Tvoga srca vrata. Pjesme Zapis o zemlji, Park kafana, Krkanikus balkanikus i Male stvari u akustičnoj izvedbi Žere i poznatog kantautora Narcisa Vučine prvi put su objavljene na izdanju Ručni rad, 2013. godine, a verzije s novim aranžmanima, ovaj put u izvedbi Crvene jabuke, također se nalaze na izdanju Sarajevo 1985. – 2020. Rano moja, Kad s tobom nema me i Ja još dišem potpuno su nove pjesme koje ljubitelji Crvene jabuke još nisu imali prilike čuti. Jovan Peurača i Marko Đurašević Mahoni koautori su prve dvije pjesme, a suradnju sa Žerom započeli su prije četiri godine kada su napisali još jedan veliki hit Dolly Bell, objavljen na albumu Crvena jabuka – 2016. Autor pjesme Ja još dišem je Asmir Spahić.

Pronađi album na Deezeru ovdje!

4997 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail