Novosti

“Nema pravog razloga” poručuju Buđenje i Daria Hodnik

“Nema pravog razloga” novi je singl Buđenja s aktualnog albuma “Brudet” i posebna suradnja benda s osebujnom vokalisticom Darijom Hodnik.

Riječ je ujedno i o autorskoj suradnji gitarističke osovine Buđenja, Vedrana Baotića i Darka Bakića, koji je na Vedranovu glazbu napisao tekst pomirljivog i pacifističkog predznaka.

Foto: Saša Stojanović Sapa

“Pjesma je izvorno objavljena kao instrumental ‘Undivided’ na mom albumu ‘Stringville’. Darko ju je već nakon prvog preslušavanja albuma uočio kao stilski blisku Buđenju i predložio da je nadogradimo tekstom i objavimo na albumu koji smo upravo tada snimali. Pjesma je tražila ženski vokal, a na prijedlog imena Darije Hodnik obojica smo instinktivno reagirali kao pun pogodak. S Darijom smo u raznim kombinacijama surađivali i ranije te je posebno cijenimo – kao umjetnicu, kolegicu i osobno. Ona nam je bila prvi izbor i, srećom, pjesma joj se isprve svidjela – dalje je sve išlo glatko, kao što obično bude s glazbenicima takvog kalibra”, izjavio je Baotić koji je bio zadužen i za produkciju cijelog albuma.

Vedran Baotić (foto: Igor Ivanović)

“Brudet” je šesti album benda i donosi 11 suradnji s nekim od najpoznatijih imena domaće glazbe – Buđenju su se tako pridružili njihovi kolege i prijatelji Zorica Kondža, Tonka, Mia Dimšić, Daria Hodnik, Lara “Bang” Antić, Vanna, Matija Cvek, Neno Belan, Reper iz Sobe, Aftershock i Igor Ivanović. Koncertnu promociju održali su krajem svibnja u splitskom klubu Baraka, a među uzvanicima našli su se i brojni glazbeni prijatelji i kolege benda poput Gibonnija, Tončija Huljića, Dalmatina, Jole, Tomislava Mrduljaša i drugih. Zagrebačka promocija albuma očekuje se na jesen, a do tada uživajte u albumu dostupnom na svim streaming servisima.

620 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail