Novosti

Neke od najljepših tradicionalnih klapskih skladbi na novom studijskom albumu klape Kapric

Klapa Kapric osnovana je u rujnu 2011. godine u Zadru s ciljem promicanja dalmatinskog klapskog izričaja u autorskim skladbama, obradama popularnih skladbi i narodnim napjevima. 

Studijsko izdanje “Zapivala tica mala” sinteza je svega onoga što su proživjele na svom glazbenom putu, a prikuplja neke od najljepših tradicionalnih klapskih pjesama kao što su “Misečina”, “Garifule, cviće moje”, “Materin plač” i “Od zlata su prami tvoji”.
Producent i ton majstor albuma je Zoran Gugićlikovno oblikovanje radili su Krešimir Šarić i Ivo T. Montina, a pjesme su snimljene u studiju HRT Radio Zadra.

Klapu Kapric čine Stjepana Lukašević (prvi sopran i voditeljica klape), Ana Zubčić i Marija Kutija (drugi sopran), Tea Šegić i Josipa Kolega (prvi alt) te Ana Tičić Bukvić, Ivana Saraga i Katarina Gulan (drugi alt).
Od samih početaka sudionice su brojnih klapskih festivala i međunarodnih manifestacija,  a dobitnice su i brojnih nagrada od kojih se ističe srebrni leut na Omiškom festivalu.

Izdanje “Zapivala tica mala” klape Kapric možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.

1404 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail