Top novosti

Najveći hitovi najprodavanije edicije u povijesti, The Platinum Collection, na dvostrukom vinilu

Croatia Records je još 2006. godine pokrenula ediciju The Platinum Collection koja je do danas najprodavanija u povijesti hrvatske diskografije s više od 300 tisuća prodanih primjeraka.

U pitanju je bogata CD kolekcija najvećih glazbenih zvijezda u regiji, a po prvi puta najveći hitovi edicije našli su se na dvostrukom vinilu. Ivo Robić, Arsen Dedić, Vice Vukov, Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Ljupka Dimitrovska, Mišo Kovač, Novi fosili, Oliver Dragojević, Zdravko Čolić, Krunoslav Kićo Slabinac, Srebrna krila, Gibonni, Petar Grašo, Vanna, Doris Dragović, Boris Novković, Daniel Popović, Tomislav Ivčić, Severina, Magazin, Ivica Šerfezi, Dražen Zečić i Zlatko Pejaković dio su dvostrukog 180-gramskog vinila u kojemu se nalaze i biografije svih izvođača kao i download kôd za preuzimanje mp3 verzija svih pjesama. Izbor i raspored pjesama radio je radijski urednik i voditelj Zlatko Turkalj Turki, sjajno likovno oblikovanje koje se naslanja na dizajn originalne edicije potpisuje Darko Kujundžić, dok je originalne biografije koje su se nalazile u edicije za vinil prilagodio urednik izdanja Nikola Knežević.

Izbor pjesama nije poredan kronološki nego se prelijeva glazbeno, odnosno žanrovski, što će biti jedinstveno iskustvo za svakog slušatelja i najvjerniji prikaz bogatstva edicije The Platinum Collection koja je i danas jedna od najtraženijih na diskografskom tržištu.
Dvostruki crni vinil iskrenom ljubitelju ovog ponovno sve popularnijeg medija izazvat će posebne emocije, pogotovo zato što je većina ove glazbe originalno i objavljena na vinilu. Moglo bi se reći da je ovaj vinil svojevrsni trofej koji je edicija The Platinum Collection itekako zaslužila jer je ne samo došla do velikog broja slušatelja, nego je i potaknula cijeli niz drugih edicija koje je Croatia Records s godinama pokrenula.

“The Platinum Collection – Greatest Hits” možete kupiti po cijeni od 149 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

 

Croatia Records Webshop

819 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail