Top novosti

Najprodavaniji album, najemitiranija pjesma Zagrebačkog festivala 2019. i dvije nominacije za nagradu Zlatni studio – neponovljiva Mia Dimšić

Svakom objavom top lista najemitiranijih singlova i najprodavanijih albuma ili nominacija za razne nagrade Mia Dimšić potvrdi epitet najveće hrvatske pop zvijezde.

Sa svojim trećim studijskim albumom “Sretan put” Mia se nalazi na prvom mjestu HR Top 40 liste najprodavanijih albuma dok je njezin prvijenac “Život nije siv” na 4. mjestu, a “Božićno jutro” na 6. mjestu.

Jedan od hitova s albuma “Sretan put” je i pjesma “Ovaj grad” koja je po službenim podacima HDS ZAMP-a najemitiranija pjesma 66. Zagrebačkog festivala. Nastala u koautorstvu s Vjekoslavom Dimterom i Damirom Bačićem, “Ovaj grad” je country balada, netipična za hrvatski radijski eter što nije spriječilo glazbene urednike da je uvrste na svoje playliste.
“Prvenstveno hvala svima koji su prihvatili i zavrtili pjesmu jer bez te velike podrške ona nikad ne bi bila najemitiranija pjesma festivala koji mi puno znači i s kojeg pamtim samo lijepe trenutke. Pjesma je bila prvi singl s novog albuma, ujedno i prilika za istraživanje malo drugačijeg zvuka kojeg smo željeli na cijelom albumu. Tema pjesme je, s jedne strane, jako osobna, ali s druge i nešto u čemu se svi možemo pronaći: rastanci, snovi, trenuci kad shvatiš da je vrijeme da kreneš dalje”, rekla je Mia povodom ovog priznanja koje joj puno znači, pogotovo s obzirom na konkurenciju ostalih pjesama Zagrebačkog festivala. Priznanje za najemitiraniju pjesmu Miji Dimšić i njenom autorskom timu bit će uručeno na nadolazećem 67. Zagrebačkom festivalu koje će se održati 24. siječnja 2020., uz izravan televizijski prijenos.

 

Ugledni televizijski tjednik Studio treću godinu zaredom dodjeljuje Zlatni Studio – nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu. Mia Dimšić je ove godine nominirana u kategoriji Hit godine s pjesmom “Sva blaga ovog svijeta” otpjevanom u duetu s Markom Toljom i objavljenom na albumu “Sretan put”, te je nominirana u kategoriji Pjevačica godine.

Iza Mije je još jedna iznimno uspješna godina i samo nebo joj granica.

Foto: Mare Milin

1587 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail