Top novosti

Na Interliberu upriličeno predstavljanje i potpisivanje biografske knjige o Divljim jagodama

“U malom vrtu raste divlji plod” naziv je prve autorizirane biografije o jednom od najboljih i najdugovječnijih rock bendova naših prostora, Divljim jagodama.

Autor knjige je Stjepan Juras, a uz njega su proteklog petka na Interliberu bili i osnivač, autor pjesama i gitarist benda Zele Lipovača te prvi pjevač Divljih jagoda Toni Janković. Zajedno su predstavili knjigu i potpisivali primjerke koji su se prodavali po promotivnoj cijeni.

“Bilo je za očekivati da napravimo promociju knjige i na Interliberu, a s obzirom na uspješne ranije održane promocije. Toni i ja ovoga puta nismo svirali, ali smo održali kratko druženje s onima koji su nas htjeli vidjeti, kupiti knjigu ili CD. U ovaj gadan vakat, kako bi rekao Ivo Andrić, koji nije dobar za druženje, ipak je sve prošlo dobro”rekao je Zele Lipovača.

Zele Lipovača i Stjepan Juras (Foto: Goran Berović)

Prva autorizirana biografska knjiga Divljih jagoda u impozantnom popisu sudionika donosi nam razgovore i nevjerojatne priče sa svim bivšim i sadašnjim članovima benda, velike većine izravno i neizravno involviranih ljudi u 40 godina dugoj povijesti, kao i intervjue s brojnim poznatim glazbenicima iz regije i inozemstva kao što su Neno Ninčević, Bora Đorđević, Jurica Pađen, Gibonni, Tony Martin, Andy La Rock, Bruno Langer, Vlatko Stefanovski, Dado Topić, Dino Merlin i brojni drugi.

“Ovo je knjiga koja će reći malo više o Divljim jagodama, u kojoj će se neke priče ispričati na drugačiji način. Svi se drugačije sjećaju povijesti pa se kockice moraju slagati ispočetka, tako da je pisanje ovakve knjige bilo kompleksno, ali i zanimljivo”kaže autor Stjepan Juras koji je ujedno i obožavatelj grupe Divlje jagode.

Foto: Goran Berović

Zele Lipovača je na predstavljanju knjige ekskluzivno otkrio kako nas uskoro očekuje i novi studijski album Divljih jagoda.

“I ovaj će album biti ono što po logici stvari publika očekuje od mene. Za razliku od prošlog gdje smo imali pola novih pjesama, a pola remakeova, ovoga puta će sve biti nove autorske pjesme. Stao sam na nekoj brojci od 9 pjesama, baš kao što je to bio slučaj na prvom albumu Divljih jagoda. Bit će i nekih bonus pjesama i skoro izvjesno je da će gost biti Tony Martin, bivši pjevač grupe Black Sabbath. Vrlo je lako moguće da ćemo imati i treću verziju ‘Motora’, ali ovaj put na engleskom jeziku”kaže Zele i dodaje da bi album trebao biti objavljen u ožujku sljedeće godine, a kroz desetak dana imat ćemo prilike čuti i prvi singl.

Foto: Goran Berović

Knjigu “Divlje jagode – U malom vrtu raste divlji plod” možete kupiti po cijeni od 225 kuna, a na stanju ima još jako malo primjeraka s obzirom da je cijela tiraža skoro pa rasprodana.

660 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail