Novosti

Na godišnjicu albuma Lu Jakelić podijelila making of nagrađivanog prvijenca Sve o čemu sam šutjela

Sve o čemu sam šutjela, album talentirane kantautorice Lu Jakelić, na današnji dan prošle godine ugledao je svjetlo dana te je odmah po izlasku zasjeo na prvo mjesto najslušanijih albuma na digitalnim servisima.

Za promociju albuma u zagrebačkom kazalištu Luda kuća tražilo se mjesto više, a Lu je struka nagradila i nominacijom za Porin u kategoriji za novog izvođača godine. Godinu dana kasnije Lu je sa svojim obožavateljima podijelila making of video.

Album je sniman na nekonvencionalan način, u malom mjestu pored njenog rodnog Đurđevca. Snimanje je Lu ostvarila uz pomoć producenta Rejhana Okanovića, bubnjara Vedrana Šarića te glazbenika Dine Antonića i Ive Gortan. Zajedno su proveli dva tjedna u glazbenoj izolaciji i kako kažu “upijali energiju okruženja“. Dino Antonić, prateći vokal i glazbenik, s prisjećanjem kaže da je takvo okruženje bilo vanserijsko: Puno sam puta snimao prateće vokale u studiju, ali s Lu smo taj proces stvaranja napravili na drugačijoj, višoj razini. Kreativa nam je na ovaj način dolazila puno prirodnije, s manje razmišljanja… jednostavno smo se svi u timu sinkronizirali uz pomoć divne glazbe Lu. Ne da se to baš objasniti. To je nešto što znaš da su radili veliki uzori poput Beatlesa, Queenovaca; i tako onda nakon odličnog kreativnog sessiona sjediš u 4 ujutro na pragu ulaza u tu kolibicu gdje je bio studio, iznad tebe je nebo prepuno zvijezda i jednostavno si presretan što si dio ove priče. Hvala Lu!

Znam samo da smo na par trenutaka bili iznad zemlje u tom procesu stvaranja. Osobno taj osjećaj nazivam ‘glazbenom ekstazom’, razlogom zašto želim stvarati glazbu, ili barem biti dio iste.” – rekao je bubnjar Vedran Šarić.

Iako objavljen krajem prošle godine, album Sve o čemu sam šutjela na top listi je do danas proveo čak 34 tjedna. Kritičari Lu nazivaju ‘Jadrankom Stojaković 21. stoljeća‘, stihove uspoređuju s Baretovim izričajem, a sam album našao se i na Nacionalovoj listi najboljih albuma 2019. godine. Nedavno je objavila i spot za pjesmu Jesmo li sami? koja zatvara uspješan ciklus ovog albuma

Naslovnica: Sara Horvatić / Promocija albuma u kazalištu Luda Kuća, studeni 2019.

729 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail