Novosti

“Mušati”, novi album Franka Krajcara u prodaji

Novi studijski album “Mušati”, pulskog etno glazbenika, multiinstrumentalista i kantautora Franka Krajcara od danas je u prodaji.

Na albumu se nalazi ukupno četrnaest skladbi prepoznatljivog Frankovog izričaja, ali i s nizom glazbenih inovacija. Neiscrpan izvor inspiracije mu je njegova rodna Istra, ali i vječita potraga za novim izazovima, koji se na ovom, stilski malo drugačije postavljenom albumu, jasno očituju. Prvi službeni singl s novog albuma bit će pjesma “Usudi se”, za koju se dovršava spot povjeren timu “Medvid produkcije”. Za pjesmu “Usudi se” stihove je napisala njegova supruga Nataša Buršić Krajcar dok je potpisnik svih ostalih tekstova i glazbe Franko Krajcar. Za aranžmane i produkciju pobrinuo se njegov dugogodišnji suradnik Mauro Giorgi. U pjesmi “Nedovršena priča” sačuvane su vokalne dionice koje je otpjevala legendarna Jadranka Stojaković. Album “Mušati” otpjevan na čakavskom dijalektu i uz tradicionalne instrumente poput roženica, šurli, miha, još je jedan biser u svijetu etno i world glazbe. Na naslovnoj strani nalazi se drvena skulptura koja neodoljivo podsjeća na Franka Krajcara i rad je njegovog punca Željka Buršića, a za odlično likovno oblikovanje pobrinuo se Oskar Pigac.

Franko Krajcar svoje autorsko glazbeno stvaralaštvo njeguje od 2007. godine, a profesionalno se glazbom bavi od 1987. Godinama je živio i radio u Švicarskoj te surađivao s kolegama iz Italije, Austrije, Njemačke i Nizozemske. Osnivač je etno skupine Indivia, s kojom je tijekom 2009. godine održao tridesetak koncerata, a 2010. godine, uz gostovanja na nekoliko world music festivala diljem svijeta, imao je i zapažen nastup na Dori s pjesmom “Jobrni je, jobrni”.

Svojim spajanjem tradicionalne istarske glazbe i modernog izričaja privukao je pozornost publike i kritike te postao višestruki dobitnik nagrade “Status” Hrvatske glazbene unije u kategoriji etno glazbala, a njegov i Indivijin album “Rožice” okrunjen je 2014. godine i glazbenom nagradom Porin u kategoriji “Najbolji album etno glazbe”. Do sada je objavio četiri samostalna albuma: “Pensieri” (2008.), “Indivia” (2010.), “Rožice2” (2013.) i “Aleja glagoljaša” (2017.), a posljednje “Greatest Hits Collection” izdanje, na kojem se nalazi 15 najvećih Krajcarevih hitova, prvi je diskografski presjek njegovog dosadašnjeg rada.

843 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail