Novosti

“More je klapa”, poručuje novim studijskim albumom popularna šibenska klapa More

Klapa More, koja je već u četvrtom desetljeću postojanja, objavila je novi studijski album “More je klapa”.

Album je trebao ugledati svjetlo dana još prije same pandemije koronavirusa, ali je ipak trebalo dvije godine da zaživi. I u pravom trenutku, pred proljeće i buđenje prirode, odnosno u dane kada se već počinje razmišljati o mediteranskoj klimi i planiranju odlaska na more. A što je more nego klapa, dva sinonima koja savršeno funkcioniraju i funkcionirat će vječno. Album “More je klapa” sadrži 13 pjesama, većinom one koje je publika imala prilike poslušati na raznim festivalima. Upravo su na festivalima osvojili brojne nagrade, kako za pjesme, tako i izvedbe.

“Od samog početka i iskona dalmatinske a capella pisme, danas smo tu di jesmo, u drugom vrimenu, u drugim stilovima, načinima, ali još uvik zaljubljeni u pismu, nadasve onu iskonsku, koje se nikad nismo odrekli. I kao što su godine, festivali i stilovi prolazili klapom, tako su i neki od članova odlazili, prolazili, dolazili. Ponosno je reći da je i dosta naše dice pivalo i sviralo s nama. Oni su uz nas sazrijevali jer mi smo oduvik bili jedna velika obitelj, ne samo klapa po pismi, nego i klapa po prijateljstvu, druženju, iskrenosti i odanosti. Svima njima smo zahvalni na zajedničkim trenucima koje smo proveli kao klapa. Zahvalni smo i svim autorima tekstova, glazbe, aranžmana, koji su nas pratili svih ovih godina. Zahvalni smo i svim našim glazbenim prijateljima koji su nas počastili svojom suradnjom. Zahvalni smo našim obiteljima koje su nas pratile i imale razumijevanja kada je tribalo. Zahvalni smo dragom Bogu na daru koji nam je dà da možemo uživati u pismi, pivanju i diliti to sa svima vama. I evo, u četvrtom desetljeću i u postavi koja je od samog početka, imamo nepresušnu ljubav za pivati i stvarati dalje, nepresušnu kao more – jer More je klapa”, stoji u knjižici uz izdanje.

Klapu More iz Šibenika čine: Davor Pažanin, prvi tenor, Dragan Drezga, drugi tenor i gitara, Miroslav Šupe, bariton i mandolina, Šimun Ševerdija, bariton i gitara te Dražen Ševerdija, bas i bas gitara. A svi imaju jedan zajednički nazivnik – ljubav prema klapskoj pismi koju njeguju na iznimno emotivan način i sa sjajnim izvedbama.

Album “More je klapa” od ovog petka je u prodaji na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna i na webshopu.

984 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail