Novosti

Miki Marfi objavljuje Honolulu, digitalni album o ljubavi i strasti

Miki Marfi iskusan je glazbenik koji prve sviračke korake bilježi u rodnom Vukovaru, ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Tadašnja jaka regionalna rock scena veže ga za brojne glazbenike iz Osijeka i Vinkovaca, a krajem sedamdesetih godina, nakon angažmana u Londonu, Miki seli u Zagreb na poziv bubnjara zagrebačkog Jazz orkestra, Pece Peteja. Album Honolulu pomno je složena zbirka pjesama na kojoj je Miki radio posljednjih 15 godina, a snažno je prožeta utjecajima brojnih rock velikana i gitarističkih virtuoza poput Jimija Hendrixa, Carlosa Santane i Stevea Winwooda. Sve pjesme nastale su u toplini njegovog doma na kanarskom otoku Fuerteventuri, a Miki kaže da su, kao i sam život, satkane od ljubavi.

Godine 1979. Miki Marfi objavljuje prvi singl s beogradskom grupom Muzej Sarvan, a 1981. izdaje singl za tadašnji Jugoton s bendom Afera. Godine 1982. osniva grupu Nova Generacija s kojom nastupa po eminetnim jugoslavenskim klubovima, a s istom grupom ostvaruje tri turneje na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza, nakon čega slijede nastupi u brojnim njemačkim, austrijskim i švicarskim klubovima. U bendu su tijekom godina svirali i glazbenici iz poznatih ex Yu bendova Smak, Generacija 5, Time, Električni Orgazam i Korni grupa. Miki Marfi poznat je i kao session glazbenik kojega je životni put proveo po čitavoj Europi, Latinskoj Americi i Sjevernoj Africi

Izdanje Miki Marfi – Honolulu dostupno je na svim digitalnim platformama.

1340 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail