Top lista

Mia fantastičnom izvedbom završila svoj put na Euroviziji 2022.

Mia Dimšić je zablistala u polufinalu Eurovizije izvedbom “Guilty Pleasure”, ali kvalitetan nastup nije bio dovoljan da joj europske glazbene delegacije dodijele dovoljan broj bodova za plasman u finale koje će se održati ove subote s početkom u 21 sat. 

Scenska priča i koreografija su u Mijinom nastupu dobile novu dimenziju s obzirom na ono što smo vidjeli na našem natjecanju za hrvatsku pjesmu Eurovizije, podigle su Mijinu izvedbu na višu razinu, a cijeli nastup bio je veliko postignuće za našu mladu predstavnicu.

Emocijama nabijeno iščekivanje proglašenja finalista na kraju je donijelo nezadovoljstvo hrvatskoj delegaciji. Ipak, možemo biti zadovoljni kvalitetnim predstavljanjem Hrvatske u polufinalu najelitnijeg europskog glazbenog natjecanja.

Foto: EBU / Corinne Cumming

“7 noći sanjam da je bio tu” govore stihovi Mijinog hita, a nema sumnje da je Mia u ovom intenzivnom pripremnom tjednu sanjala osjećaj nastupa u finalu Eurovizije. Time je razočaranje još veće, no najvažnije je da je Mia je dala sve od sebe kako bi izborila ulaz u finale.

Pobjednica “Dore 2022.” bila je vrlo aktivna u Torinu, a unatoč tome što se nije plasirala u finale, osvojila je simpatije mnogih pratitelja najvećeg europskog glazbenog natjecanja. Mia je tijekom priprema za polufinale svojim improviziranim nastupom na torinskom baroknom trgu okupila velik broj obožavatelja i možemo biti ponosni na nju zbog kvalitetne promocije Lijepe naše u europskom glazbenom prostoru. Ona i ostatak delegacije će sada pratiti nastavak natjecanja i podržavati svoje europske kolege.

Foto: EBU / Andres Putting

Nedavno je objavljena CD i digitalna kompilacija “Guilty Pleasure (Eurovision Edit)” kao maxi-singl edicija sa čak pet verzija hit pjesme koja je osvojila publiku i eter. Za pobjedničku pjesmu “Dore 2022.” na hrvatskom i na engleskom jeziku jeziku Mia je snimila i videospot.

CD “Mia – Gulity Pleasure (Eurovision Edit)” možete nabaviti u prodavaonicama ili na webshopu Croatia Recordsa.

Naslovna fotografija:  EBU / Nathan Reinds

820 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail