Novosti

Maja Milinković predstavlja novu pjesmu posvećenu voljenom gradu “Sarajevo u duši mi spavaš”

Maja Milinković, sarajevska kantautorica fada i sevdaha s adresom u Lisabonu, snimila je novu pjesmu popraćenu videospotom, posvećenu svom gradu Sarajevu. 

“Nova pjesma je jednostavno duša izlivena u muziku i riječi, izjava ljubavi momg radu u kojem sam rođena i odrasla. Čežnja  za domom živi u svima nama. Čežnja za tim sigurnim mjestom gdje možemo postojati takvi kakvi jesmo i ne biti preispitivani. Nadam se da će pjesma pronaći put do srca onih koji gaje iste osjećaje prema Sarajevu, a da će one koji ga ne poznaju nagnati da ga upoznaju. Jer ko ga upozna taj ga i zavoli”, kaže Maja. 

Autor muzike i teksta je Maja Milinković, a na snimci i aranžmanu sudjeluju Džanin Zeković i Adis Hatunić na akustičnim gitarama, Amar Češljar na perkusijama, Carlos Menezes na kontrabasu i Amila Yavuz Čengić kao prateći vokal. Pjesma je snimljena u sarajevskom studiju “Amadeus” kod Marina Meštrovića. Za miks i master zaslužan je Fernando Nunes iz portugalskog studija “Pé de vento”, a za videospot Džejlan Zeković.

333 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail