Novosti

Maja Milinković na Coolturnoj špici predstavila album “Kaftan D’Alma”

Ove subote, 16. listopada, u sklopu festivala “5 dana Sarajeva u Zagrebu” kantautorica fada i sevdaha, Maja Milinković, predstavila je svoje novo studijsko izdanje i oduševila sve prisutne interpretacijom i karizmom.

Okupljene na špici, ali i brojne prolaznike, Maja je zaintrigirala svojim glazbenim stilom i pjesmama koje naziva fadolinkama jer u izričaju spaja fado i sevdalinke, odnosno svoju rodnu kulturu s onom koja ju je prigrlila i uzela pod svoj kaftan – portugalsku.

Album “Kaftan D’Alma” Maja smatra jednim od najvećih projekata u karijeri i ističe kako je uvijek voljela eksperimentirati te se nije zadovoljavala samo jednim stilom, što se vidi i na ovom izdanju po izboru pjesama i pristupu stvaranju glazbe. Na albumu nas Maja vodi kroz interpretacije fada i sevdalinke poziva da proživimo život u svim oblicima i prigrlimo sve emocije.

Maja Milinković bosanskohercegovačka je kantautorica s adresom u Lisabonu. Počela je pjevati u ranom djetinjstvu u crkvenom zboru tijekom rata u Bosni i naučila je svirati gitaru u skloništu. S petnaest godina počinje pjevati u rock bendu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, odsjek Teorija muzike i pedagogija. 2006. godine objavljuje svoj prvi kantautorski album pod nazivom “Začarani krug”, s kojim osvaja 9 nagradaSvira klavir i gitaru i radi kao pjevač, tekstopisac, skladatelj i aranžer glazbe. 2008. otkrila je fado i od tada je svoj život i rad posvetila tradicionalnoj glazbi. 2012. godine snima prvi fado singl snimljen u BiH, a 2013. seli u Lisabon i počinje živjeti fado punim plućima.

Album je najavljen pjesmom i videospotom “Luda vodo stani, stani (Fado Bacalhau)”, koja u potpunosti predstavlja Majin moćan vokal i sjajne autorske sposobnosti. Maja za singl potpisuje tekst i aranžman, dok je za glazbu zaslužan Jose António da Silva. Iako već godinama živi i uspješno gradi glazbenu karijeru u Portugalu, Maja je prisutna na regionalnoj glazbenoj sceni te poznata kao kantautorica i pjevačica specifičnog glasa i originalnog stila.

Foto: Andrea Kovač

702 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail