Top novosti

Lepa Lukić, kraljica narodne glazbe, posjetila diskografsku kuću Croatia Records

U studiju Croatia Recordsa, Lepa Lukić, jedna od najcjenjenijih regionalnih predstavnica narodne glazbe predstavila je reizdanje svog legendarnog albuma “Vatra”, objavljenog prvi put u Jugotonu 1985. godine.

Kraljici narodne glazbe ovo je bio prvi put da je posjetila diskografsku kuću za koju je objavila jedan album i nekoliko singlova. Direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac naglasio je: “Velika je obaveza i nasljeđe firme koja je još uvijek najbolja u ovom dijelu Europe. Imamo široku arhivu i jedan od važnih kataloga je i onaj narodne glazbe. U to doba, prije pedeset, šezdeset godina bila je fundament onoga na čemu se i danas gradi.”

I upravo najveći kao što je Lepa Lukić zaslužuju reizdanje, promociju, razgovore i ponovno predstavljanje velikih pjesama i interpretacija.

Natalija Cajić, predstavnica Croatia Records / Jugotona u Beogradu istaknula je: “Lepa Lukić je fenomen o kojem će ljudi uvijek pričati. Možemo reći da je to filmski život ovjekovječen pjesmama i ljudima te dugim i glasnim aplauzima. Njene životne situacije nisu uvijek bile lake, ali je Lepa znala iz njih izaći kao pobjednik. Činilo se da iz njenog života mogu da odu svi, ali zauvijek ostaje pjesma. Ustvari, Lepa je žena-pjesma. Njene su note oplemenile srca mnogih i zlatnim slovima upisale se u vrijeme koje će se u svijetu narodne muzike zauvijek zvati ‘Lepino vreme’.”

Počašćena pažnjom koju je dobila i oduševljena što su njezin dolazak pozdravili i doajeni zabavne glazbe Drago Diklić i Miro Ungar, Lepa Lukić zahvalila se na velikom interesu za njene pjesme i njen rad. Dolazak u Zagreb velike prijateljice nije propustila ni Tereza Kesovija, a susret dviju diva prošao je u radosti, pjesmi i u uzajamnom davanju komplimenata.

“Ona je dama, ona zna pjevati i ona lijepo izgleda. Ona je jednostavno Lepa, Lepa Lukić”, zaključila je Tereza.

“Kad su mi rekli da će ponovo objaviti moj album ‘Vatra’ bila sam presretna, kao da sam početnica. Dolazak u Zagrebu i sve ovo što sam danas doživjela, dolazak velikih pjevača, interes medija znači mi jako puno, vjerujte mi oduševljena sam”, rekla je Lepa.

Na reizdanju albuma “Vatra” nalazi se deset pjesama snimljenih uz ansambl Perice Simonovića, kao i pjesme “Snovi djevojački”, “Dok Morava hladna teče” i “Zašto sruši bračni veo” s Mićom Stojanovićem koje je Lepa Lukić objavila na singl pločama također u izdanju Jugotona. Album “Vatra” prodan je u zlatnoj nakladi, a mnoge pjesme poput “Žena bez imena”, “Gle skandala”, “Ti ne možeš biti moj” s ovog albuma postale su bezvremenski hitovi.

Foto: Filip Kovačević

 

550 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail