Top novosti

Lege stavile ljubav na pauzu i snimile singl autora Borisa Đurđevića

Na krilima crossover muziciranja na kojem inzistiraju od svog osnivanja, a kojim gotovo nevidljivom čine granicu između tamburaške glazbe i pop-rock zvuka, osječke Lege predstavljaju novi singl autora Borisa Đurđevića “Stavi ljubav na pauzu”.

Nova pjesma dolazi dvije godine nakon uspješnog singla “Za nju, protiv nje” kojim su se Lege predstavile široj javnosti, potpisavši ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records.

Na prvo slušanje je, unatoč prikrivenom, elektronski sintetiziranom zvuku tambura i eksplicitno jasnim bas i bubanj dionicama, te “turpiji” u Karlovom vokalu, jasno da Lege u svom poigravanju notama i dalje inzistiraju na “slavonstvu” kao korijenu, polazištu svog sviranja što ih cementira u sam vrh TAMBUROCK vala.

Spot za pjesmu je radio Marko Zeljković – Zelja:

U protekle dvije godine, Lege nisu mijenjali sastav. Nisu ih okrznuli ni proljetni ni jesenski prijelazni rokovi. U obrani, na krilnim pozicijama i u samom vrhu napada gdje još uvijek dres s brojem 9 ponosno nosi Karlo i kao robusni centarfor, jak u igri glasom, predvodi LEGE kroz neizvjesne glazbene utakmice. Prošli su teške pripreme, sanirali sva istegnuća i ozljede i sada već s dosta utakmica u nogama očekuju prolazak teške skupine mladih i neafirmiranih sastava. Promjenom taktike, manje tambura, više pop-rock zvuka, nadaju se napraviti i korak dalje ka konačnom osvajanju hrvatskog glazbenog prvenstva. Da razmišljaju ozbiljno i dugoročno, dokaz je i rad na omladinskoj školi i dok ostali Lege još uvijek stidljivo najavljuju pojačanja te vrste, Karlo je pojačao tim Lege za jednu malu Evu. Lege su:

Karlo Cvetković (vokal), Domagoj Zrinski (prim i el. prim), Ervin Sabo i Matija Bertin (el. bas prim), Vedran Kelava (bas gitara) i Ivan Juriša (bubnjevi).

Pjesmu “Stavi ljubav na pauzu” preuzmite na: singlovi.crorec.hr.

1953 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail