Novosti

Kultni album Gužve u 16-ercu dostupan na streaming platformama

Uskoro stiže novi singl i album!

Legendarni osječki punkeri, Gužva u 16-ercu, ove godine slave velikih 30 godina benda! Ima li boljeg povoda, a treba li i povoda uopće, da kultni prvijenac “Čir na 12-ercu” napokon nađe svoje mjesto na svim digitalnim platformama, te da bend novim materijalom iznenadi svoje fanove.

Osnovani davne 1993. godine iza sebe imaju ukupno tri albuma – “Čir na 12-ercu” (1993), “Punk urac” (2006) i “Je ne regrette rien” (2012), hrpu hitova, koncerata i vjernu publiku, a u 2023. stiže “Smrtonosni zadah”.  Novi album najaviti će singlom i spotom i to vrlo skoro! Osim već poznatih “Bjeline”, “Bez oružja” i “Arene”, na četvrtom albumu naći će se još 10 novih pjesama.

“Vrijeme je da se i mi ukažemo nakon dužeg vremena s nečim konkretnim, a da nisu live svirke. Jako smo sretni što se naš prvi album konačno može slušati i na streaming servisima, puno nam to znači jer nas za njega vežu jako lijepe uspomene. Da to nije sve i da ponovno živimo neku novu mladost dokazuje i skori izlazak novog albuma ‘Smrtonosni zadah’ i pjesme ‘Znak stop’ za koju ide friško snimljen spot. Uzbuđeni smo i jedva čekamo da cijela priča krene kako bi mogli zajedno uživati sa svojom publikom na koncertima, prenositi kroz pjesme neke nove punk priče”, poručuje frontmen benda Igor Dmitrić Muto.

Kako to biva i u većini drugih bendova, i kod Gužve je došlo do promjena u timu koji je godinama držao prvu crtu borbene linije – Matak , Mengele i Mrak nisu više članovi benda. Hrvoje Majetić Hrca (bas gitara) i Alen Leko Alien (bubnjevi) uz dva stara legosa, Igora Dmitrića Mutu i Kristijana Jelinčića Jelu, nastavljaju dalje. Gužva u 16-ercu ili “Dieselov punk motor” i dalje će komprimirati čisti zrak (vas) i ubrizgavati gorivo (pjesme) dok ne dođe do samozapaljenja.

 

 

627 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail