Top novosti

Koncertom u Lisinskom Ivica Pepelko proslavio 50 godina velike glazbene karijere

Sinoć je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba održan obljetnički koncert Ivice Pepelka “Nek se slavi 50-a”.

Koncert je započeo pjesmom “Naj vam bogek mira da” u izvedbi ženskog vokalnog sastava Kirjales i pratnji Tamburaškog orkestra MUP-a te uz dirigentsku palicu profesorice Nevenke Pavleković. Doajen kajkavske pjesme Ivica Pepelko pjesmom “Najljepši falačec” započeo je niz svojih velikih hitova koji su obilježili pola stoljeća njegovog stvaralaštva. U svojoj dugogodišnjoj karijeri objavio je četrnaest albuma, a svojim je pjesmama zadužio ne samo kajkavski kraj već i diskografiju zbog čega mu je dodijeljeno Posebno priznanje za njegov ukupan doprinos diskografiji. Posebno priznanje u ime Croatia Recordsa dodijelio mu je Šima Jovanovac naglasivši da mu je drago što su obojica dijelom obitelji Croatia Recordsa od njihovih prvih diskografskih početaka.

Velikim pljeskom pozdravljen je i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić kojeg veže dugogodišnje prijateljstvo s Ivicom Pepelkom. Kao istinski ljubitelj kajkavske glazbe i kulture, Bandić je naglasio važnost Pepelkovog ukupnog doprinosa u promicanju kajkavske kulture ne samo glazbom već i poezijom te likovnom umjetnošću, ali se osvrnuo i na njegov domoljubni i duhovni opus.

Veselom raspoloženju pridonijele su i Pepelkove gošće, mlade i talentirane vokalistice: Gabrijela Hrženjak, Ela Canjuga, Nikolina Fišter i Gordana Ivanjek koje su pjevale u pratnji profesora Darka Berovića na klaviru i profesora Franje Šoštarića na gitari te Cure iz centra koje su s Pepelkom otpjevale aktualni singl “Procvjetali ljiljani”. Posebno iznenađenje večeri bili su tamburaši u starkama, Mejaši, Slavonske lole i Šima Jovanovac koji su pjesmom donijeli dašak Slavonije u srce Zagreba. Slavljenički koncert zaokružen je pjesmom “Veseli zagorci” koju su uz Pepelka na pozornici otpjevali svi izvođači.

Koncert u organizaciji Croatia Recordsa potpomogli su Grad Zagreb uz pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića i medijski partneri: CMC televizija, Varaždinska TV, Radio Stubica, Radio Max, RTV Banovina, TV Osijek i emisija “Fio show”.

Cijelu fotogaleriju s koncerta pogledajte na Facebooku Croatia Recordsa.

Foto: Krume Ivanovski

2167 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail