Top novosti

Koncertom “Pjevam i živim” Vladimir Kočiš Zec proslavio dva jubileja

Sinoćnjim koncertom u Lisinskom Vladimir Kočiš Zec proslavio je svoja dva velika jubileja, 50 godina uspješne glazbene karijere i 70 godina života.

Koncert “Pjevam i živim”, nazvan po pjesmi koju je otpjevao 1994. godine s Oliverom Dragojevićem, bio je njegov treći solistički koncert u zagrebačkom hramu glazbe. Koncert je započeo pjesmom “Anuška” koja je obilježila njegov glazbeni početak. Naime, krajem šezdesetih godina Zec je osnovao grupu Biseri, a 1970. godine objavili su svoj prvi hit Anuška”. Ista pjesma u novom aranžmanu našla se ponovo i na njegovom prvom solo albumu “U ime sjećanja”, objavljenom 1992. godine.

Tijekom koncerta Zec je nizao svoje stare i nove hitove poput “Gospodine generale”, “Usne boje Venere”, “Malena”, “Otkada te volim”, a publiku je oduševio i izvedbama tradicionalnih pjesama. Uz njegov prateći bend nastupili su i sjajni glazbenici, gitarist Davor Rodik iz Plave trave zaborava, violinist Emil Gabrić i saksofonist Jakša Jordes. Slavljeničkom raspoloženju pomogli su i njegovi gosti Jasna Zlokić, Massimo, Gazde, Mirko Švenda Žiga i Daria Hodnik, a posebno iznenađenje bili su Sanja Doležal i Marinko Colnago s kojima Zec i danas surađuje. Evergreenima “Tonka” i “Milena” te ostalima iz razdoblja dok je Zec bio član grupe Novi fosili, podigli su publiku na noge. Večer puna emocija završila je megahitom “Za dobra stara vremena”.

Ovim koncertom Zec je možda zaokružio svojih 50 godina karijere, ali je i otvorio novo poglavlje u kojem nastavlja pjevati i živjeti.

2533 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail