Novosti

Klapa Zikva objavila album prvijenac More moje

Klapa Zikva osnovana je 2011. godine pod voditeljskom palicom Marinka Ruševa – Bepa. Šest žena, koje je spojila ljubav prema a capella pjevanju, upotpunjuje i sedma – voditeljica Stjepana Lukašević pod čijim je mentorstvom snimljen novi nosač zvuka More moje.

CD broji 11 pjesama, a osim tradicionalnih pjesama More moje, Sokole moj, Oj, jablane moj visoki i Ponoć je mila moja majko tu su i Zemlja, Mojimira Čačije te Mojoj lijepoj, Marijana Bana.

U deset godina postojanja sastav klape doživio je brojne promjene, kako to i inače biva sa ženskim klapama. Ipak, unatoč brojnim obvezama; bilo to onima obiteljskim, majčinskim i drugima, ‘Zikvice’ su ustrajale u nakani da svoj talent i ljubav prema muziciranju pretoče u najljepše harmonije svojstvene, u svijetu jedinstvenoj, klapskoj pismi. Dok se naša zikva ljulja na valovima klapske terce i najljepših ljubavnih stihova, šaljemo vam veliki pozdrav u nadi da ćete u našem prvijencu uživati onoliko koliko smo mi uživale pjevajući za vas.“, rekla je voditeljica klape Stjepana Lukašević.

Već nekoliko godina klapa Zikva organizira klapsku smotru koja se tradicionalno održava 1. kolovoza, čime se daje značajan turistički i kulturni doprinos Općini Pašman. Iz godine u godinu broje sve više nastupa, a od natjecateljskoga dijela izdvaja se nastup na Festivalu klapa Školjka u Pakoštanima te nastupi na Omiškom festivalu. Sudjeluju na raznim smotrama, a 2013. godine pojavljuju se i na debitantskom Omiškom festivalu u Bolu na Braču. Vrijednim radom i ljubavlju prema klapskoj pismi nadaju se opstanku jedine ženske klape na Pašmanu.

Kao predsjednica klapa Zikva samo bih rekla da sam preponosna na svoju klapu. Nadam se da će CD More moje biti nešto što će nas još više gurati naprijed“, zaključuje Ivana Kulonja.

 

3075 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail