Novosti

Klapa Puntamika u pravom trenutku predstavlja domoljubnu pjesmu Dva kamena

Klapa Puntamika s ponosom predstavlja novi singl Dva kamena, autora glazbe Denisa Maričića Dende, koji s Lovrom Boticom supotpisuje i stihove.

Pjesma je snimljena u Studiju Music4life profesora Tomislava Pehara, koji je posložio i aranžman za pjesmu, dok je vokalni aranžman djelo umjetničkog voditelja klape Jure Perice. Video spot snimili su Eugen i Toni Kogoj iz zadarskog Studija G.

Ova emotivna domoljubna pjesma govori o vječitoj težnji čovjeka ka povratku iskonu, kao što i tekst kaže:tragovima izgubljenih mora, lutajući starim stazama…“. Ploveći kroz sjećanja, glavni lik mislima se vrati na tople priče iz djetinjstva, koje su mu u dugim zimskim noćima pričale majka i baka. Inspirirani prvim hrvatskim romanom Planine Petra Zoranića, te Pričama iz davnine Ivane Brlić Mažuranić, autori kroz glumicu Kristinu Krapić utjelovljuju Vilu Velebita, zaštitnicu našeg naroda, dok članovi klape tumače uloge triju pastira i starog mlinara.

Koračajući izmaglicom sjećanja, glavni lik pogledom traži Vilu Velebita, prelijepu, u bijelo odjevenu vilu, sa zimzelenim vijencem na glavi, prisjećajući se majke i njenih riječi kako treba čuvati ovaj naš sveti kamen. Vidjevši svijeta, a vrativši se svome domu, gdje je otac uklesao znamen, našega junaka iz misli prene vesela družina s pjesmom koja se zaorila Velebitom.
Zato, kad budete prolazili kanjonom Paklenice ili proplancima ispod Velikog Rujna, Velikog i Malog Vaganca, Crnog vrha ili Svetog Brda, ako pozorno gledate, možda i vi načas među gustim krošnjama, sivim stijenama ili uz brzace potoka ugledate prelijepu zaštitnicu našeg Velebita i njene vjerne čuvare.

2450 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail