Novosti

Klapa Nostalgija na novom albumu “Bonaca u predvečerje” obradila četrnaest bisera zabavne glazbe

Objavljen je Novi studijski album Klape Nostalgija “Bonaca u predvečerje”.

Članovi jedne od naših najdugovječnijih klapa za svoj novi album odabrali su četrnaest bisera zabavne glazbe koje su interpretirali na klapski način. Pjesme velikih skladatelja Arsena Dedića, Rajka Dujmića, Zrinka Tutića, Zdenka Runjića, Đele Jusića i ostalih te one koje su se uvukle u svaku dalmatinsku dušu poput “Kada ovom zafalim se tilu”, “Finili su Mare bali”, “Vratija se Šime” i “Vilo moja” dobile su nove aranžmane, a interpretirane u vrhunskoj vokalnoj izvedbi klape Nostalgija dokazuju zašto su i bezvremenske

U predgovoru albuma njihov suradnik i dobar poznavatelj grupeMihovil Bogoslav Matković, između ostalog je napisao:
“Evo priznat ću sve što sam odavna intimno osjećao kad je riječ o Nostalgiji: ništa nije tako točno, ništa tako moćno, ništa tako vječno u dnevnim koordinatama, ništa superiorno u našem sluhu i vremenu  kojem smo izloženi kao Nostalgija! Nikad nije postojala neka slična  družina koja bi se nostalgijom zvala. A nije ni mogla, kad je ova oduvijek! Doista se teško othrvati pred zatečenošću kad počuješ i potoneš u tonove i boje Nostalgije… Štoviše, reći ću za one koji će listati ovaj tekst: stojim pred svojim tekstom-priznanjem s osjećajem nemoći o očitovanju o toj najnostalgičnijoj klapi pod hrvatskim klapskim svodom – o klapi Nostalgija.”

Klapa Nostalgija osnovana je 1983. u Zagrebu s ciljem njegovanja tradicionalnoga i skladanoga klapskog repertoara a capella, ali se tijekom godina okušala i u brojnim drugim vokalnim i vokalno-instrumentalnim žanrovima. Sa svega nekoliko studijskih albuma, ali nebrojeno nastupa i koncerata stekli su status jedne od najboljih domaćih klapa. Dobitnici su više od 30 festivalskih nagrada i priznanja, a 2018. godine dobili su Medalju grada Zagreba u povodu 35. obljetnice djelovanja te Zlatnu diplomu Hrvatskoga sabora kulture.

Članovi klape su:
Ante Krolo, 1. tenor; Ivan Čikeš i Martin Veža, 2. tenori, Dragan Gobović i Josip Vatavuk, baritoni te Marko Rogošić, Damir Rončević i Ivo Raič, basi.

Album “Bonaca u predvečerje” Klape Nostalgija u prodaji je po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, a dostupan je i na svim streaming servisima.

985 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail