Top novosti

Kiki & Piloti u studiju Croatia Recordsa uživo predstavili “Greatest Hits Collection”

“Greatest Hits Collection”, izdanje s glazbenim presjekom dugogodišnje karijere legendarnog benda Piloti i frontmena Kikija Lesendrića predstavljeno je ovog utorka u studiju Croatia Recordsa.

Osim Kikija i aktualne postave Pilota bio je tu i veliki broj njihovih kolega i prijatelja, glazbenika i novinara među kojima se ističu Dražen Žerić ŽeraDavorin BogovićYogi LonichMia Dimšić, Marija MirkovićDavor RodikGavrani i drugi. “Kao ptica na mom dlanu”, “Budi tu kad padne sneg” i “Te noći smo se potukli zbog nje”, neke su od pjesama kojima su sve prisutne vratili u neka druga, nostalgična vremena. Za pjesmu “Budi tu kad padne sneg” tekst je napisao legendarni Đorđe Balašević koji je i za njihov novi album napisao jednu pjesmu, ali koja nikada neće biti objavljena jer je u međuvremenu legendarni Đole napustio ovaj svijet.  
“Atmosfera je bila super, birali smo ‘od oka’ što ćemo svirati – to je neki mali omaž Đoletu Balaševiću koji je za mene napisao četiri predivne pjesme pa je ovo bio način da pokažemo da još uvijek mislimo na njega”objasnio je motivaciju kod odabira pjesama legendarni Kiki.

Foto: Andrea Kovač

Jedan od najcjenjenijih regionalnih bendova novim kompilacijskim izdanjem na kojem se nalazi 15 pjesama obilježio je suradnju s najvećom diskografskom kućom u regiji.  Na CD-u se nalaze i drugi hitovi uz koje su mnogi proveli najljepše trenutke poput “Ne veruj u idole”, “Novo odelo”, “Svi smo mi ponekad anđeli”,  “Tajna je u tebi skrivena”, “Uvek te đavo nađe lakše nego ja”, “Još jedna pijana noć” i druge.  Izdanje “Greatest Hits Collection” savršena je najava novog studijskog albuma koji će Kiki objaviti u suradnji diskografskih kuća Croatia Records i PGP RTS, a kojim će još jednom potvrditi status jednog od najcjenjenijih glazbenika i kantautora naših prostora.

Foto: Andrea Kovač

Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa je tom prigodom rekla: “Iako se radi o bendu koji nikad do sad nije objavljivao za Jugoton, odnosno Croatia Records, već dugi niz godina trudimo se okupiti sve prvoligaške bendove iz regije pod etiketom Croatia Recordsa. Tako smo uz pomoć PGP-a i samog Kikija uspjeli realizirati ovu kompilaciju koja je tek početak suradnje”. 
“Croatia Records je, čini mi se, jedini svjetski izdavač na ovim prostorima. Surađujemo s mnogim diskografskim kućama u Grčkoj i Italiji i vidimo da je Croatia Records zaista na tom svjetskom nivou. Čast mi je zajedno raditi  i jedva čekam da napravimo novi album za Croatiju, pa da vidimo imalo li šanse kod drugih generacija ljudi”, iznio je svoje dojmove oko suradnje Kiki Lesendrić te dodao:
“Pjesme za novi album već su gotove. Nikad temeljitije nisam napravio album i nadam se da će energija koju smo skupili u tih dvanaestak pjesama doći do ljudi. Dosta je kompleksan album, meni se čini da nikad ništa tako do sada nismo napravili”.

Foto: Andrea Kovač

Nakon predstavljanja snimljena je i emisija Dalibor Petko Show u kojoj će gostovati Kiki & Piloti, ali i gosti iznenađenja. Ovo zanimljivo izdanje na samom početku nove sezone Dalibor Petko Showa možete pogledati na programu CMC televizije sljedeće nedjelje u 15 sati. Sljedeći dan, također u studiju Croatia Recordsa, Kiki & Piloti snimili su i mini koncert o kojem će više informacija biti poznato uskoro.

Album “Kiki & Piloti – Greatest Hits Collection” možete kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te u webshopu. Album je dostupan i na svim streaming servisima.

1025 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail