Novosti

Jugoton Funk vol. 1 od danas u prodaji i na CD-u

“Jugoton Funk Vol. 1”, sjajno kompilacijsko izdanje s novootkrivenim ex-Yu funk draguljima, objavljeno je na CD-u i u prodaji je po cijeni od 79 kuna.

Album donosi 20 pjesama koje su u razdoblju od 1969. do 1979. godine, kada je funky izričaj bio na vrhuncu popularnosti, objavljene za diskografsku kuću Jugoton. Kompilacija je nastala zahvaljujući entuzijazmu dvoje tragača rijetkih i zaboravljenih audioizdanja, Višeslava Laboša i  DJ-a Davida Blaževića koji pod pseudonimom Doktor Smeđi Šećer već godinama oduševljava klupsku publiku vrćenjem zaboravljene jugoslavenske glazbe.

“Ovo je posljedica strasti za istraživanjem stare glazbe. Današnjica filtrira glazbenu prošlost pa je svako otkrivanje nečeg zaboravljenog osobno iskustvo”, rekao je Višeslav Laboš u izjavi za Nacional. Iako su naglasak stavili na funk, pažnju su obratili i na prog-rock, big band jazz funk, soul i ostale bliske glazbene žanrove. Selekcija kompilacije Jugoton Funk iznenađuje glazbenim imenima koji su se tada nedovoljno zapaženo okušali u funku, poput Arsena Dedića, Dalibora Bruna, Ipe Ivandića, grupe Pro Arte i Ljupke Dimitrovske. Na nastavku kompilacije „Jugoton Funk vol. 2″ Blažević i Laboš intenzivno rade nadajući se objavi 2021. godine.

Izdanje “Jugoton Funk vol. 1” nabavite po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili putem webshopa.

1715 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail