Top novosti

“Josipa Lisac from Croatia Records studio” i na vinilu!

Album “Josipa Lisac from Croatia Records studio….tu u mojoj duši stanuješ…” od sada se može slušati i na dvostrukom vinilu. Album koji je kultna glazbenica snimila u pratnji sjajnih glazbenika i u novim jazz aranžmanima potpuno je opravdao sva očekivanja. Svojim je iznimnim vokalnim interpretacijama bila poput petog instrumenta koji je vješto predvodio glazbenike kroz dio njenog koncertnog repertoara.
Album je na Blu-ray-u i CD-u objavljen uoči njenog tradicionalnog koncerta posvećenog Karlu Metikošu početkom prosinca prošle godine, a ekskluzivnu projekciju cijele snimke publika je mogla pogledati na Valentinovo ove godine u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu te Cinestar kinima u Splitu, Rijeci, Tuzli i Novom Sadu. Novi album Josipe Lisac, snimljen 4 K kamerama i u 5.1. Dolby stereo zvuku nagradila je i struka s tri Porina: nagradu za najbolju produkciju i najbolju snimku primio je glazbeni producent albuma Goran Martinac, a Josipa je dominirala i u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe.

Upravo zato je njen koncert najavljen na stadionu Šalata 6. srpnja ono što publika ponovo s nestrpljenjem očekuje. Zvuči gotovo nevjerojatno, ali ovo će biti njen prvi solo nastup na Šalati na kojoj je Karlo Metikoš održao prve povratničke koncerte u domovini nakon velike svjetske turneje. Na dva koncerta održana sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća slušalo ga je više od 12.000 ljudi, a posebno je bio upečatljiv njegov prvi koncert kada ga je 6.000 ljudi unatoč pljusku strpljivo čekalo pod kišobranima.

Upravo na tom istom mjestu, pod zvjezdanim zagrebačkim nebom, nastupit će Josipa Lisac s bogatim katalogom pjesama od kojih je mnoge potpisao upravo Metikoš. Iako je do koncerta ostalo tek nešto više od mjesec dana, parter je rasprodan, a svi koji ne žele propustiti još jedan Josipin koncert za pamćenje morat će požuriti po ulaznice na tribinama.

Dvostruki vinil Josipe Lisac možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 149 kuna, a u prodaji su i Blu-ray (99 kuna) i CD (99 kuna). Za kupnju putem interneta posjetite webshop Croatia Recordsa.

Foto: Mare Milin

4359 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail