Top novosti

J.R. August u rasprodanom HGZ-u

Na krilima tri nagrade Rock&Off, nagrade Music Pub Zlatka Turkalja za album godine, prvog mjesta u Nacionalovom izboru za album godine i nominacije za europsku nagradu IMPALA u kategoriji najboljeg nezavisnog albuma, J.R. August nastupio je u rasprodanom Hrvatskom glazbenom zavodu u subotu, 15. veljače i prisutnima priuštio veličanstveno koncertno iskustvo.

Foto: Davor Birt

J.R. August za klavirom u pratnji dvojice saksofonista, Luje Parežanina i Marka Gudelja, jazz gitarista Pavla Miljenovića, kontrabasista Ivana Džajića, bubnjara Borka Rupenu i jedanaesteročlanog zbora dupkom ispunjeni Hrvatski glazbeni zavod uveo je u svoj mistični svijet gdje se isprepliću gospel, blues, boogie, doo-wop i a cappella, a sve podcrtano njegovim prepoznatljivim falsetom.

Foto: Davor Birt

Od “Distort Reality” i “Let’s Get Together” preko “Lead the Way” i “The Darkroom Boogie” pa do “When I Go Fishing” i “Crucify Me”, J.R. je svojim pjesmama večer učinio čarobnom. Izveo je i tri nove pjesme te koncert zaključio bisom uz “When I Wake up Tomorrow” i “The Brown Trout and the Nightingale” – potpuno zasluženi standing ovation i dugi pljesak za kraj.

Foto: Davor Birt

 

J.R. je osvojio i publiku i kritiku, svaka nova pjesma i koncert potvrda su njegove vanserijske kvalitete – 2020. godina njegova je godina. Prvijenac “Dangerous Waters” uskoro ćemo slušati i na dvostrukom 180-gramskom vinilu. Bogato opremljeno LP izdanje je u tisku te će se uskoro naći na policama mnogih glazbenih dućana diljem regije.

1589 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail