Top novosti

Izvođači Croatia Recordsa veliki favoriti na ovogodišnjoj Dori

Za mogućnost predstavljanja Hrvatske na ovogodišnjoj Euroviziji, koja će se održati u talijanskom Torinu od 10. do 14. svibnja, natječe se 14 pjesama odabranih među više od 180 pristiglih pjesama.

Na Hrvatskom radiju su prije nekoliko dana predstavljene sve pjesme koje će sudjelovati u izboru, a prvi je to put u povijesti ovog glazbenog natjecanja da slušatelji imaju priliku čuti čitave skladbe prije početka natjecanja. Hrvatska radiotelevizija objavila je sve skladbe i na svom YouTube kanalu, a najavljeno je i CD izdanje u suradnji s Croatia Recordsom.

U tjednu ususret Dori 2022. izvođači se pripremaju za nastup koji bi ih mogao lansirati na najveću europsku glazbenu pozornicu. Izvođači Croatia Recordsa – Mia Dimšić, Mia Negovetić, Tina Vukov i Roko Vušković – sudeći prema reakcijama publike veliki su favoriti za plasman na Euroviziju. Pobjedničku pjesmu Dore birat će stručni žiri i gledatelji putem telefonskog glasanja tijekom natjecanja.

Prema redoslijedu izvođenja koji je ove godine po prvi puta određen javnim izvlačenjem, Mia Dimšić nastupit će s pjesmom “Guilty Pleasure” četrnaesta po redu, a veseli ju debitantska izvedba: “Ušli smo u završnu pripremu za nastup i jako sam uzbuđena. Vježbam koreografiju, lagano se upjevavam, a dobro mi dođe i svaka minuta koju ulovim sama sa sobom jer mislim da je jako važno zadržati unutarnji mir i izaći na pozornicu sretna i neopterećena. Očekujem emotivan nastup, fokus i, što je najvažnije, uživanje na pozornici.” Mia se ovom pjesmom još više približava pop zvuku kojeg u svijetu predvode Taylor Swift i Ed Sheeran, a za nastup priprema i jako zanimljivu scensku priču. Glazbu i tekst Mia je napisala uz pomoć svog standardnog autorskog tima koji čine Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a autor aranžmana je Ante Gelo.

Foto: Goran Čižmešija

Mia Negovetić već je svojim izvedbama predstavljala Hrvatsku u svijetu, a na Dori 2022. će pjesmom “Forgive Me (Oprosti)” nastupiti druga po redu“Iskreno, jedva čekam ovogodišnju Doru kao i svaku prošlu, ali ovoj se posebno radujem jer dolazim s pjesmom koja definira mene samu. Počela sam s baladama još s 11 godina i sad sam se vratila tome. Sretna sam što imam priliku to prezentirati na Dori i podijeliti svoje emocije sa svima. Očekujem jako dobru zabavu i prekrasne uspomene koje ćemo ponijeti sa sobom”, rekla je Mia. Za ovu pjesmu Mia je ostvarila međunarodnu suradnju pa su tako glazbu i stihove napisali Andreas Stone Johansson, Denniz Jamm, Mia Negovetić i Laurell Barker, a aranžman potpisuju Denniz i Andreas. Suradnja s odličnim autorskim timom, kombinacija pjevanja na engleskom i hrvatskom i snažna izvedba mogli bi biti Mijin adut za osvajanje publike.

Foto: Mateo Jurčić

Tina Vukov već se predstavila na Dori poznatim hitovima “Tuga dolazi kasnije” i “Il treno per Genova”, a ove godine će isto napraviti pop pjesmom “Hideout” u šestoj izvedbi ove subotnje večeri. Upravo su joj Dora i odličan plasman bili odskočna daska u karijeri, a nakon duže stanke vraća se i najavljuje efektan nastup koji će biti malo drugačiji od onoga na što smo navikli. “Nakon 11 godina, izuzetno se veselim opet stati na pozornicu Dore. Imam pjesmu u čiji potencijal vjerujem, a nastup će vjerno dočarati ugođaj. Zasad sam jako zadovoljna reakcijama i tijekom zbivanja”rekla je Tina. Autori teksta pjesme “Hideout” su Josipa Vujević i Tomislav Gojanović, a za glazbu su zaslužni Rejhan Okanović i Tomislav Gojanović. Aranžman je napravio Rejhan Okanović.

Foto: Filip Gržinčić

Odmah nakon Tinine izvedbe slijedi balada “Malo kasnije” Roka Vuškovića koji je najavio kvalitetan nastup i scenografiju. “Jako sam ponosan na ekipu koja radila na mojem nastupu. Vjerujem da se cijela scena stopila s pjesmom  i da imamo priču i tim koji diše kao jedno”, kaže Roko koji je publici otprije poznat po hitovima “Ne dam na nas” i “Ima boljih”. Pjesma je to životne tematike u kojoj će se mnogi pronaći zbog poruke koja je jasna – nekad bi bilo bolje da se u životu određene stvari dogode malo kasnije. Tekst za pjesmu napisao je sam Roko, a glazba je nastala u suradnji s Predragom Martinjakom Peggyjem. Za aranžman je zaslužan Jan Šinjor Cvetković.

Foto: Mare Milin

Izvođačima Croatia Recordsa želimo puno sreće i odličan nastup na Dori 2022.!
1124 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail