Novosti

Iz razloga, debitantski album grupe Tate Romanova, od danas u prodaji

Popularni splitski drive pop bend Tate Romanova prošloga petka objavio je ekskluzivno na streaming servisima debitantski studijski album Iz razloga koji od danas možete kupiti na CD-u po cijeni od 79 kuna. 

“Znaju posao – njihov drive pop je mješavina klasične pop i rock glazbe ovih područja uz mnogobrojne dinamične trenutke, preokrete, koji kompletnom djelu daju veliku zanimljivost. Aranžerski i produkcijski posao vrhunski je odrađen – čistoća zvuka osvaja na prvo slušanje, nemoguće mu je odoljeti. Ljepota u profinjenosti estetike s rokerskim stavom u samoj srži jak je adut ove ekipe.”, kaže prva recenzija koju je bend dobio nakon izlaska albuma od strane glazbene kritičarke portala Sound Report, Maje Trstenjak, koja nastavlja: “Vješto kombiniranje akustike i elektrike uz gotovo školsku sviračku tehniku također pridonosi kvaliteti, uz veliki potencijal za dodatnu orkestraciju svake pjesme, što je itekako očito na samom kraju jednog od singlova, baladi ‘U bojama’. Laganom gradacijom kontinuirano nadograđuju glazbenu materiju, ostaju djelomično suzdržani nakon čega se okreću čistom rock’n’rollu, kao što je slučaj u ‘Na rubu maha’. Pjesme posjeduju zanimljiv narativ s kojim će se zasigurno moći poistovjetiti mnogi, posebice u baladama kao što je ‘Jurim’ koja je izvrsna uvertira melankoličnom, ali žestokom završetku albuma s izvrsnom gitarskom solažom, ‘Opet radim na beat’. Glazbeni entuzijazam i potencijal je očit, no ovo je tek početak.”

Splitska scena zadnjih godina dobila je nova bendovska komercijalna i nekomercijalna imena, a ove cure i dečki najviše se ističu kako po pitanju svojeg jedinstvenog zvuka, tako i same postave. Naime, rijetkost je za čuti i vidjeti da u bendu prevladavaju djevojke pa tako imaju frontwoman, fenomenalnu vokalisticu Saru Andrić, basisticu Lanu Beović i bubnjaricu Ivanu Županović, dok je na gitari Ante Jerončić te za klavijaturama iskusni Zdeslav Klarić (Pips, Chips & Videoclips, Sara Renar, Zaprežić Boys). Tu je i Šime Barbarić, osnivač i autor svih tekstova te uz Antu i koautor glazbe.

Nakon uspješnih singlova nismo dugo čekali na njihov debitantski studijski album. Zaplovili su na glazbenu scenu potpisivanjem ekskluzivnog ugovora s Croatia Recordsom, a potom dokazali povjerenje najveće regionalne diskografske kuće sjajnim pjesmama Iz razloga, Osim kad ne, Prebrzo, Na radiju, Na rubu maha i U bojama. Potonja je i dalje aktualna, a prati ju odličan spot snimljen na otoku Hvaru. Na albumu se nalaze i još četiri nikad objavljene pjesme, Nakon, Zbog nas, Jurim i Opet radim na beat. Pjesma Nakon uskoro će dobiti i videospot koji će biti premijerno prikazan u emisiji PopRock.hr, dok će se fizička promocija albuma i spota održati ove subote u 20 sati u splitskom okupljalištu Mandrill Nano-Brewing CO.

Njihova glazba nastala je iz razloga, otuda i naziv debitantskog albuma koji nastavlja njihov uspješan glazbeni put, a već imaju materijala i za nadolazeće diskografske izazove.

Album Iz razloga grupe Tate Romanova možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili u webshopu.

 

 

1848 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail