Novosti

Hojsak & Novosel, proslavljeni hrvatski duo predstavio novu suradnju i najavio novi album

Proslavljeni hrvatski duo Hojsak & Novosel nakon pandemijske pauze izbacuje novi singl kao najavu novog studijskog albuma.

Podsjetimo, Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi etablirali su se na sceni kao autentični hrvatski glazbeni brend još 2016. nakon njihovog prvijenca nazvanog “Bow vs Plectrum – gudalo protiv trzalice”. Ubrzo su slijedili pozivi iz inozemstva i suradnje s renomiranim izvođačima i ansamblima poput Zagrebačke filharmonijeMatije DedićaVlatka Stefanovskog, Theodosiija Spassova, a posljednji album snimili su u suradnji s Gibonnijem, za koji su nagrađeni Porinom.

Novim albumom odlučili su vratiti se korijenima, odnosno tradicijskoj glazbi. “Još od naših početaka shvatili smo kako naša publika sjajno reagira na naše originalne skladbe inspirirane tradicijom, a ideja da napravimo cijeli album s tradicijskim pjesmama se nametnula sama po sebi. Imamo sjajne goste, između ostalog i Peru Galića koji je otpjevao pjesmu ‘Ribara starog kći’, s kojom i najavljujemo novi album”izjavio je Filip Novosel.

Foto: Tomislav Šilovinac

Kako je došlo do suradnje između ova dva svestrana glazbenika i kultnog pjevača Opće Opasnosti upitali smo Tihomira Hojsaka: “Zajedno smo gostovali u emisiji A strana, gdje smo s Perom ‘kliknuli’ na prvu. Slatke muke bile su izabrati pjesmu za Peru jer on zvuči sjajno što god da otpjeva. ‘Ribara starog kći’ je pjesma s teškom porukom, a Pero ju je interpretirao s puno karaktera što se sjajno uklopilo u naše zamisli kada smo pripremali ovu pjesmu.”

Iako je glazba tradicijska i ne zna joj se autor, tekst je napisao August Šenoa.  Spot za pjesmu u režiji Josipa Grizbahera snimljen je u prostorijama Hrvatskog glazbenog zavoda.

Naslovna fotografija: Tomislav Šilovinac

541 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail