Top novosti

Helem nejse optimistično za ljubav!

Što sve ljubav može pobijediti pitaju se dečki iz simpatičnog sarajevskog kolektiva Helem nejse  u pjesmi “A ja sam za to”, petom singlu s aktualnog albuma “Pola čovjek, pola jedan”.

Gaga, Stihi i Toshi zalažu se za ljubav i utopistički vjeruju da može pobijediti svaku prepreku. U to će vas uvjeriti zaraznim refrenom nove pjesme “A ja sam zato” te fantastičnim animiranim spotom, nastalim po uzoru na kultnu video igru Super Mario.
“Ideja nam se svidjela jer dosad nitko na ovim prostorima nije napravio takav spot, a mi volimo eksperimentirati i publici ponuditi nešto što do sada nisu vidjeli”,poručili su.

Glavni “krivci” za nastanak spota su Zahid Lagumdžić i Admir Hadžić iz kolektiva Iceey Art, mladi umjetnici iz Visokog koji su fantastičnu ideju momaka iz Helem nejse sproveli u djelo. Izrada spota trajala je čak pet mjeseci, a finalni će produkt, u kojem se krije i snažna društveno-politička poruka, zasigurno oduševiti publiku.
“Glavni protagonisti spota su Gaga, Stihi i Toshi koji se na ulicama Sarajeva, prikazanim u pixel art formi animacije, odlučno bore protiv svih anomalija koje tresu naše društvo na dnevnoj bazi i to sve u cilju oslobađanja ljubavi koje u ovom slučaju personificiraju tri prelijepe dame, zatočene u sarajevskoj Vijećnici. Na tom putu, na prepoznatljivim sarajevskim lokacijama (tržnica, Vječna vatra, tramvaj, centralna banka…), bore se protiv svih oblika nasilja, nacionalizma, politike, reality zvijezda, lažnih vijesti, režimskih medija, šalterskog terorizma i terorizma u sredstvima javnog prijevoza. Nakon što prođu sve etape i unište troglavo čudovište na zadnjem nivou, oslobađaju svoje voljene, čime dokazuju da ljubav uvijek na kraju pobijedi, ali samo ako si dovoljno uporan u svojoj ideji”, ponosno su dodali momci iz Helem nejse.

Za glazbu i aranžman zaslužan je Toshi Domaćin, saksofon je odsvirao Mario Ševerac, sastavni dio Dubioza kolektiva, a perkusije fantastični Marko Louis koji je ujedno odradio i miks. Tekst je napisao Stihomir Klepić dok je pjesma masterirana u studiju Croatia Recordsa.
“Realno, skontali smo oko čega svijet se okreće, preostaje nam samo ljubav da nas pokreće”, glavna je poruka ove zarazne pjesme koju će predstaviti i na CMC 200 festivalu u Slavonskom Brodu, 31. kolovoza.
Također, dečki će nastupiti i na Ferragosto JAM-u dok uz to pripremaju i mnoštvo zanimljivih iznenađenja, a za sve ostale datume ljetne turneje, posjetite njihove službene kanale.

Foto: Amir Misirlić

2285 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail