Novosti

Grgur Višić, novo kantautorsko ime vrijedno pažnje

Croatia Records i Spona predstavljaju “Gentleman Luzer”, novi singl mladog kantautora Grgura Višića, pjesmu koja kroz svojih pet minuta mističnog osjećaja zadimljenosti godina priča priču o jednom izgubljenom čovjeku.

On je gentleman, ali gubi. Vrlo “dilanovskim” stilom pisanja, uz nadahnut  aranžman, pjesma nas uvlači u potpuno jedinstven svijet u kojem “Gentleman Luzer” napušta dom, leti u nebesa, upada u limb, prezire trombon, kesi brčinu, viče i na sve načine izaziva sudbinu.

Pjesma je snimljena, producirana i masterirana u novom PurpleCat studiju koji vodi Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo, Benston). Videospot iza kojeg snimateljski i režiserski stoji Igor Ilić snimljen je u Zagrebu i pažljivo prati tematiku pjesme te prikazuje polagano propadanje jednog profinjeno formiranog čovjeka. Snimljen na zagrebačkom Dolcu, gentleman kojeg glumi Veselin Krstovski, inače profesionalni glumac, prolazi kroz životnu krizu te nadmećući se s uličnim igračem (Luka Kukić), gubi sve što u tom trenutku posjeduje. Spot je puštan radnjom unazad, tako da odmah pri prvoj sceni vidimo glavnog lika u najderutnijem stanju. Kako radnja teče, pomalo otkrivamo slijed događaja koji su ga doveli do propasti. Grgur, kao narator priče, kontinuirano se pojavljuje te uz gitaru pripovijeda i prenosi srž poruke koja je smještana u Gentlemenovu životu.

Grgur Višić mladi je kantautor koji u glazbene vode ulazi punim plućima. Iskrenost i ljubav, doza osobne i kolektivne kritike, odrastanje, samo su neke od tematika koje šaraju Grgurovim pjesmama. Za sebe kaže da je opušten i da samo radi ono što voli. Pjesma “Gentleman Luzer” odličan je primjer njegovog profesionalnog i jedinstvenog pogleda na stvaranje muzike. U kontekstu hrvatske kantautorske scene, ova je pjesma mladog Grgura Višića itekako vrijedna svake pažnje.

Foto: Matija Mihalj

275 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail