Novosti

Glavu gore – vjesnik optimizma i proljeća

Jedna epidemija, jedan potres i jedna fotografija kao vrhunac jednog govora bili su dovoljna inspiracija za nastanak pjesme Glavu gore, lepršavog proljetnog hita grupe Elma & The Friends. Nekoliko harmi Admira Ćulumarevića, vedri melodija i tekst kantautorice Elme Burnić, dragi prijatelji  i suvremena tehnologija bili su dostatni da se u različitim dijelovima Zagreba i Hrvatske počne raditi na ovoj pjesmi. Elma Burnić  snimila je vokale, Tomo Miladinović i Admir Ćulumarević odsvirali su gitarske dionice, Paul Kempf sjeo je za Rhodes piano, Mario Rašić odsvirao je bas, a  Siniša Ćićo Pantelić bubnjevi i udaraljke.

Foto: Admir Ćulumarević

Od Tučepa preko Makarske do Zagreba, ova sjajna skupina glazbenika vrlo je brzo pretočila sjajnu energiju u pjesmu Glavu gore, koju je iz udobnosti svog doma producentski uobličio Toni Eterović. Video broj za Glavu gore nastao je posve spontano, okupljajući brojne znane i neznane prijatelje sa svih strana svijeta, ujedinjujući ih u ova neuobičajena vremena.
Elmu Burnić hrvatska je publika upoznala kao pjevačicu sastava FilmMusicOrkestra, a kao kantautorica predstavila se singlovima Leptirić i Poklone u boji grlim.
Foto (naslovnica): Mario Brainović

1799 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail