Novosti

Garavi obradili hit Garavog Sokaka – “Ajde dođi mi”

Tamburaški sastav Garavi objavio je pjesmu “Ajde dođi mi” koju u originalu izvodi Garavi Sokak, a napisao ju je legendarni Bane Krstić.

Obradu starog hita Garavi su začinili i ubrzali te u aranžmanu člana benda, Denisa Marguša i producenta Zvonimira Domazeta, napravili pravu pop tamburašku poslasticu koja s lakoćom ulazi u uho. Ovo je već druga suradnja Garavih i Krstića. Naime, u rujnu prošle godine, Garavi su objavili Banetovu autorsku pjesmu “Četkica” koja je sve oduševila i popratnim video spotom.

U veselom spotu, koji je snimio i režirao Mario Šulina, Garavi su kao aktere priče angažirali članove svojih obitelji, posebice svoju mnogobrojnu djecu te poručuju da rade na natalitetu i ne žele iseliti iz svoje rodne Slavonije. Naime, od šestorice Garavih – dvojica studiraju, a ostala četvorica su zaposleni, oženjeni i imaju ukupno devetero djece!

Scenarij za spot napisao je Alen Jakobović, član benda, a cijela priča je napravljena kao svojevrsni cirkus odnosno pokazatelj kako je malo potrebno da bi život bio lijep. U realizaciji spota pomogli su im mađioničar Saša Gerber te Plesni klub Broadway iz Osijeka.

”Život u Slavoniji ima svoje prednosti i nedostatke kao i sve u životu. No, mi smo oni koji gledamo prednosti i uživamo u njima. Onaj tko je rođen u Slavoniji zna da ona ima posebnu dušu. I tu ne mislimo samo na ljude nego i na ravnicu, nebo, šume, salaše, pjesmu… Ona donosi neki mir, ali i veselje. Nažalost, mnogi je napuštaju. Razumijemo sve te ljude, ali mi znamo da ne idemo nikuda. Ostajemo tu živjeti, odgajati svoju djecu i svirati”, poručili su Garavi.

Dečkima uskoro izlazi i album u izdanju Croatia Recordsa, a to je ujedno i drugi album Garavih, tamburaša koji za razliku od mnogih ne nose narodne nošnje te su tamburicu prilagodili modernijem zvuku.

2726 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail