Novosti

Filip Pavić u duetu s Matijom Dedićem predstavio kompoziciju “Fifth of May”

Nedugo nakon objave svog drugog studijskog izdanja “Labyrinth Songs”, jazz gitarist i kompozitor Filip Pavić predstavlja video za skladbu “Fifth of May”.

Romantična pjesma u kojoj se Filipu pridružio jedan od naših najvećih pijanista, Matija Dedić, nastala je u svega nekoliko sati, 2020. godine uslijed prvog lockdowna. Filipu su kao inspiracija poslužile lijepe stvari koje su mu se u tom trenutku događale, usprkos strahovima i nesigurnostima pandemije. Videospot odražava i prikazuje scene Pavićevih vječnih inspiracijamora i Mediterana, posebice u proljetnom i ranoljetnom periodu kada čovjek može nesmetano uživati u miru, tišini i prekrasnoj prirodi.

“Jako sam sretan da mogu predstaviti ovaj videospot za pjesmu ‘Fifth of May’, koja po mnogočemu odskače od ostalih pjesama s novog albuma ‘Labyrinth Songs’. Ona je jedina snimljena u duetu i to s našim najvećim pijanistom Matijom Dedićem, a i jedino na njoj sviram klasičnu gitaru. Također, velika većina ljudi koji su poslušali album ističe upravo ‘Fifth of May’ kao njima najljepšu i najdražu pjesmu s albuma pa se nadam da će se svidjeti i onima koji će je tek čuti”, rekao je Filip Pavić.

Odmah po izlasku, album “Labyrinth Songs” nametnuo se kao jedan od jačih kandidata za osvajanje brojnih diskografskih nagrada. Višestruki dobitnik nagrade Status njime je potvrdio svoje sviračke i kompozitorske talente, što je prepoznala i glazbena kritika:

“Ako je prvijencem navijestio svoj golem svirački i autorski talent, Filip Pavić ga je neupitno friškim drugim albumom potvrdio. A kako na pragu jeseni ove polunormalne 2022. godine stoje stvari – eto nam i jazz albuma godine”, zaključio je Zlatko Gall.

“Već sada ovom izdanju proriču lijepu sudbinu pri sublimiranju vrijednih godišnjih muzičkih nagrada. Bez da sumnjam u takav ishod, svako dobro mu želim i sa moje strane”, napisao je Dragutin Matošević.

 

 

 

608 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail