Top novosti

Emotivno šibensko predstavljanje “Knjige o Gabi” i box setova “Diskobiografija Vol. 1 i Vol. 2”

U Šibeniku je na trgu između Muzeja grada Šibenika i Katedrale sv. Jakova pred brojnim gostima i prijateljima u ponedjeljak, 2. kolovoza predstavljena “Knjiga o Gabi, soundtrack naših života” te dva box seta “Diskobiografija vol. 1 i vol. 2” autora Siniše Škarice.

Bilo je ovo treće predstavljanje ovih važnih izdanja nakon zagrebačke promocije i one u Blatu na Korčuli. O najpoznatijoj šibenskoj nevisti došli su slušati brojni poznati poput Ive Pattiere, Tome Ricova, Branka Viljca, Josipa Vatavuka, Pavla Mašića i mnogih drugih. Urednik knjige, Nenad RizvanovićAhmed Burić koji je napisao pogovor u knjizi, Đorđe Matić, pjesnik i esejist te Siniša Škarica, autor izdanja koji svoje ogromno glazbeno-enciklopedijsko znanje duguje zahvaljujući dugogodišnjem uredničkom stažu u Jugotonu i Croatia Recordsu, biranim riječima su govorili o važnosti ovakve knjige i Gabi Novak koja je u svojoj više od 60 godina dugoj karijeri obogatila glazbu ovih prostora.

“Privilegija je čitati što je bilo iza nastajanja te knjige, kako je nastajala glazba. To je velika ženska knjiga, sa ženskom emocijom, i Siniša Škarica je to izvanredno napisao.”

“Portreti velikih glazbenika su kronike puno šire od onog o čemu se zapravo piše. Knjiga o Sinatri, primjerice, knjiga je o jazzu, o politici, o mafiji, o sindikatu. I Knjiga o Gabi zapravo je puno više od jedne biografije.”

“Ovo je veličanstvena priča, jedan ženski roman, istovremeno je podložak i za mjuzikl i za film.”

Prva dama zabavne glazbeprva dobitnica Porina za životno djelo, glazbenica koja se u svojoj karijeri može pohvaliti i jazz skladbama i kajkavskim popvekama, slušala je, vidno uzbuđena, s koliko divljenja su svi prisutni govorili o njoj pa je ponovo skromno upitala: “Kad slušam kako ovo sve govorite i analizirate moj život, poslovni i privatni, zapitam se jesam li to ja sve uistinu doživjela i zaslužila?!” Veliki pljesak prisutnih to je potvrdio.

Na kraju promocije, baš kao što je prije gotovo godinu dana na tom istom mjestu na predstavljanju knjige o Arsenu “Čovjek kao on”autora Zlatka Galla, klapa zapjevala pjesmu “Odlazak”, Gabi je istu otpjevala a capella, a svi okupljeni pridružili su joj se u refrenu. Njena gesta bila je dovoljna da mnogi puste suzu jer Gabi i Arsen su veliki i naši, kako je između ostalog rekao Siniša Škarica.

1223 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail