Top novosti

Dvostruki CD Prljavog kazališta ’30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb’ u prodaji

Bend postoji samo pred publikom. To je naš moto.” – Jasenko Houra.                                                                                                   

Album 30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb, jednog od najvećih bendova na ovim prostorima, Prljavog kazališta je u prodaji. Trideset i dva hita kojima su Prljavci oduševili prepunu Arenu Zagreb, 18. i 19. listopada prošle godine pokazali su da su zaista grupa za najveće pozornice i masovno “mljevenje publike” kako je u predgovoru knjižice ovog izdanja napisao poznati glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

U organizaciji Star produkcije i Heroja ulice i producenta Tihomira Fileša, na dva koncerta u Areni Prljavci su još jednom potvrdili da zaista spadaju među najveće i najdugovječnije bendove s ovih prostora koji s lakoćom privlače i mlađe generacije. “Pjesme Jasenka Houre očito su nasušna potreba za svaku novu generaciju, prijemčive, identificirajuće. Houra je veliki autor, skladatelj i tekstopisac, a Prljavo kazalište sjajni aranžeri i izvođači njegovih pjesama“, napisao je u knjižici izdanja poznati televizijski novinar Ante Batinović.

Uz iznimnu produkciju, veličanstvenu pozornicu i odlično raspoložene Prljavce, publika je uživala u pjesmama koje su redovito na njihovom koncertnom repertoaru Sve je lako kad si mlad, Zaustavite zemlju, Mi plešemo, Mojoj majci, Heroj ulice i druge, a te večeri otpjevali su i pjesme koje su bile na repertoaru prije 30 godina Groblje slonova, Moja djevojka je otišla u armiju, Dobar vjetar u leđa i Prisluškuju nas susjedi.  Nakon bisa i pjesme za rastanak Laku noć Zagrebe, došlo je i vrijeme kad su svi koncerti privremeno prestali, a Prljavci i njihova mnogobrojna publika itekako nestrpljivo čekaju novi susret. Dvostruki live CD i Blu-ray izdanje sa snimkom njihovog veličanstvenog koncerta iz Arene pomoći će prebroditi pauzu i ponovo dočarati vrijeme u kojem smo uživali u masovnoj konzumaciji glazbe

Album 30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb Prljavog kazališta dostupan je na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 99 kuna.

2746 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail