Top novosti

Duhovi koncertom u Tvornici kulture promovirali debi album “Dobri duhovi prošlosti”

Iako novo ime na slovenskoj, odnosno regionalnoj glazbenoj sceni, iza Duhovastoji čovjek koji je već dobro poznat ljubiteljima rock glazbe.

Frontmen Boris Bele jedan je od osnivača legendardnog sastava Buldožer, a sada je na tom tragu osnovao i Duhove koji su svojim prvim studijskom uratkom, objavljenim za Croatia Records, osvojili glazbenu kritiku i slušatelje. Koncertna promocija albuma upriličena je u malom pogonu Tvornice kultureprošle srijede, 31. listopada, gdje se okupio veliki broj glazbenika, kritičara i novinara kojima je bend izveo pjesme s albuma. Ujedno je predstavljeno i vinilno izdanje koje je također dostupno u prodaji.

“Kad sam poslao snimke Croatia Recordsu prije nekih godinu dana, odmah su me zvali da su zainteresirani za objavljivanje i sad imamo pred nama ploču. Materijale smo prvo snimali u prostoru za vježbanje na solidnoj opremi. Sve je čekalo neke tri godine jer se nisam mogao odlučiti bi li izašao s albumom u javnost ili ne. I onda je naš producent, s kojim se inače družimo, rekao da će on sve smiksati samo da objavimo album. I tako su nastali “Dobri duhovi prošlosti“, rekao je Boris Bele, frontmen Duhova.

“Duhovi donose neki tračak lijepih vremena i drago mi je što u 2018. godini imamo jednu jako dobru ploču. Bele je angažirani autor i vidi svojim očima ono što drugi možda ne vide i to daje kroz pjesmu. Raduje me njegov povratak i mislim da će s ovom pločom još puno puta svirati ovdje”, istaknuo je direktor CroatiaRecordsa, Želimir Babogredac.

“Onaj humor kojeg je Boris Bele pisao u najvećoj popularnosti Buldožera je bio iz perspektive mladog čovjeka, a sada je iz perspektive starog rockera i na simpatičan način s nizom opservacija, ne samo u njegovom svakodnevnom životu nego zapravo u ovom, što bi rekao Bob Dylan, modernim vremenima u kojima živimo. Dotiče se raznih sfera života i u tome je i dalje jedan od nenadmašnih majstora. Sve je upakirano u jedan dosta tvrdi, ali ipak pitak, zanimljiv i dominantan blues rock s hrpom drugim glazbenim rukavaca koji se provlače kroz njega”, rekao je Aleksandar Dragaš, jedan od najcjenjenijih hrvatskih glazbenih kritičara koji je album smjestio među najbolja izdanja godine.

Uz sjajnog Belea, dio Duhova su i Luka Vehar (solo gitara), Miklavž Ašič-Miki (bas gitara) i Žiga Kožar (bubnjevi). Na albumu se nalazi 10 sjajnih rock pjesama snimljenih na hrvatskom jeziku, čije tekstove i glazbu potpisuje Boris Bele, a aranžmane cijeli bend. Za njihov cjelokupni vizualni identitetpobrinuo se vrsni zagrebački umjetnik Dalibor Barić.

Foto: Nikola Knežević

Vinil “Dobri duhovi prošlosti” po cijeni od 130 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=993209
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1383251843
Amazon: https://www.amazon.com/DOBRI-DUHOVI-PRO%C5%A0LOSTI/dp/B07HQVSPCW
Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/63380692

2207 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail